TENIS

Zmaga Đokovića za slovo od prestola

Objavljeno 06. oktober 2013 18.13 | Posodobljeno 06. oktober 2013 18.13 | Piše: STA, S. U.

Nole je Rafo danes kaznoval za njegovo predrznost, ker mu odvzema primat na teniški lestvici ATP.

PEKING, TOKIO – Čeprav bo v ponedeljek na novi lestvici ATP prišlo do menjave na vrhu in bo Srba Novaka Đokovića zamenjal Španec Rafael Nadal, se je srbski teniški zvezdnik od prestola poslovil v velikem slogu. V finalu turnirja v Pekingu s 3,57 milijona dolarjev nagradnega sklada je kot prvi nosilec premagal prav drugopostavljenega Nadala s 6 : 3, 6 : 4.

Na mestu vodilnega 101 teden

Za Đokoviča je bila pekinška lovorika že četrta na tem prizorišču, za Nadala pa prvi poraz po 26 zaporednih uspehih na igriščih s trdo podlago. Letos je Španec dosegel 10 turnirskih zmag (od največjih turnirjev sta njegova Roland Garros in Flushing Meadows), že z uvrstitvijo v pekinški finale pa si je zagotovil dovolj točk, da bo na novi lestvici prevzel prvo mesto. Nazadnje je bil na vrhu lestvice julija 2011, Đokovič pa je na vodilnem mestu vztrajal 101 teden.

Zmagovalec bo Kitajsko zapustil bogatejši za 557.100 dolarjev.

Tudi Serena Williams do zmage v Pekingu

Medtem pa je Američanka Serena Williams postala zmagovalka teniškega turnirja WTA v Pekingu z nagradnim skladom 5,19 milijona ameriških dolarjev. Prva nosilka se je v finalu s 6 : 2 in 6 : 2 komaj dobro ogrela proti Srbkinji Jeleni Janković, pa je bilo že vsega konec. Za 56. lovoriko v karieri in 10. v sezoni je potrebovala uro in 29 minut.

Del Potro zmagovalec Tokia

Argentinec Juan Martin del Potro pa je zmagovalec turnirja ATP v Tokiu z nagradnim skladom 1,44 milijona dolarjev. V finalu je sedmi igralec sveta in prvi nosilec s 7 : 6 (5), 7 : 5 premagal tretjega nosilca Kanadčana Miloša Raonića.
 

Deli s prijatelji