POTRDIL FORMO

Zlato za Matijo Muharja

Objavljeno 18. julij 2015 21.25 | Posodobljeno 18. julij 2015 21.25 | Piše: B. F.

Evropski mladinski prvak zaostaja manj kot tri metre za olimpijsko normo.

ESKILSTUNA – Jeseničan Matija Muhar (19) je potrdil odlično formo. Na evropskem mladinskem prvenstvu v švedski Eskilstuni je kopje vrgel 79,20 metra in postal evropski mladinski prvak, hkrati pa je postavil evropski mladinski rekord.

Član atletskega kluba Kranj, ki je svet atletike spoznal prek starejšega brata Jaka, prav tako izvrstnega metalca kopja, ki trenutno študira v ZDA, je do nastopa na Švedskem že nanizal kopico izjemnih rezultatov, saj je bil svetovni prvak v kategoriji mlajši mladinci (2013), svetovni podprvak v kategoriji starejši mladinci (2014), evropski prvak v kategoriji mlajši člani do 23 let (2015), v rokah pa drži prav vse državne rekorde v vsaki starostni kategoriji, v kateri je doslej nastopil. Matija si je za cilj letošnje sezone zadal met preko 80 metrov, za kar mu je v Eskilstuni zmanjkalo le 80 centimetrov, svoj najboljši rezultat, ki je znašal 77,60 metra pa je fant, ki ga starši šestkrat na teden že desetletje vozijo na treninge s Slovenskega Javornika pri Jesenicah v Kranj, precej izboljšal.

Za normo, ki omogoča nastop na olimpijskih igrah, mu manjka le še 2,80 metra, kot dolgoročen življenjski cilj pa si je zadal osvojitev olimpijskega odličja. 

Deli s prijatelji