SREDOZEMSKE IGRE

Zlato Klinarjevi in dvema judoistoma

Objavljeno 23. junij 2013 22.41 | Posodobljeno 23. junij 2013 22.42 | Piše: STA, Mo. S.

Skupaj so slovenski judoisti v Mersinu osvojili osem odličij.

Lucija Polavder.

MERSIN – Na sredozemskih igrah v Mersinu so novi medalji osvojili slovenski judoisti. Skupaj so prejeli osem odličij, zadnji dve najžlahtnejšega leska sta si priborila Lucija Polavder v kategoriji nad 78 kilogramov in Matjaž Ceraj v kategoriji nad 100 kilogrami.

Zlato si je priplavala Anja Klinar, ki je bila nepremagljiva v svoji paradni disciplini na 400 metrov mešano. Bron sta si priveslala Jure Grace in Aleš Zupan v konkurenci dvojnih dvojcev, strelka Petra Dobravec pa si je na tekmi z zračno pištolo pristreljala tretje mesto.

Kaj pa preostali?

Od veslačev so nastopile tri slovenske posadke. Skifist Jan Špik je bil šesti, lahki skifist Rajko Hrvat četrti, skifistka Anja Šešum pa peta. Plavalki Neža Marčun in Tanja Šmid sta nastopili na 200 prsno ter osvojili sedmo in osmo mesto. Blaž Kunšek je na tekmi z zračno pištolo zasedel enajsto mesto. Slovenski rokometaši so dosegli drugo zmago v Mersinu, tokrat so s 33 : 28 (22 : 14) premagali Egipt, rokometašice pa so z 32 : 21 (12 : 10) ugnale Makedonke.

Rokoborec Dejan Šernek je v kategoriji do 96 kilogramov izgubil prvo borbo z z Italijanom Daigorom Timoncinijem z 0 : 3. Slovenski telovadki Carmen Horvat in Tina Ribič sta nastopili v mnogoboju. Horvatova je osvojila končno deseto mesto, Ribičeva je bila 12. Nastope je končala lokostrelska reprezentanca: moški ekipi je na ekipni tekmi načrte prekrižal Egipt, ženski pa Španija. Naši tekmovalci in tekmovalke tudi ne bodo nastopili na odločilnih tekmah v posamični konkurenci.

Deli s prijatelji