WIMBLEDON

Žemlja izpadel v tretjem krogu Wimbledona

Objavljeno 29. junij 2013 20.58 | Posodobljeno 29. junij 2013 20.58 | Piše: STA, S. J.

Žemlja je izpadel v tretjem krogu tretjega turnirja za grand slam.

Grega Žemlja.

WIMBLEDON – Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja, 55. igralec sveta, je izpadel v tretjem krogu tretjega turnirja za grand slam v sezoni. V Wimbledonu ga je izločil osmi nosilec Argentinec Juan Martin del Potro s 7 : 5, 7 : 6 (3) in 6 : 0.

Danes bo v zadnjem srečanju na petem igrišču igrala tudi Velenjčanka Katarina Srebotnik, ki se bo v paru z Rusinjo Nadjo Petrovo pomerila z Američanko Varvaro Lepchenko in Kitajko Saisai Zheng.

Dober začetek

Žemlja je po dobljenih začetnih udarcih na obeh straneh v 11. igri izgubil svoj servis, dobitnik bronaste olimpijske medalje lani v Londonu pa je zlahka dobil 12. igro in povedel z 1 : 0 v nizih. Žemlja je tudi prvo igro drugega niza dobil brez izgubljene točke. Oba igralca sta tekmo nadaljevala z izvrstnimi začetnimi udarci in le redko izgubljala točke. Po izidu 6 : 6 je tako sledila podaljšana igra, v kateri je del Potro povedel s 3 : 1, nato celo s 6 : 2 in niz ob svojem silovitem navdušenju dobil dve točki pozneje z asom.

V tretjem kravata

Zmagovalec odprtega prvenstva ZDA leta 2009, ki je bil 11. januarja 2010 že četrti igralec sveta, je začel s servisno igro v tretjem nizu, jo dobil, nato pa ob suverenem igranju na svoj servis še trikrat odvzel Žemljevega, mu s tem zavezal kravato in se uvrstil med najboljših 16.

Deli s prijatelji