HOKEJSKI DERBI

Železarji testirajo zmaje

Objavljeno 02. september 2014 16.19 | Posodobljeno 01. september 2014 23.44 | Piše: Rok Tamše

Danes ob 19. uri na Jesenicah večni hokejski derbi v prijateljski preobleki.

Dober mesec je hitro minil, hokejisti Telemach Olimpije so že v zaključnem delu priprav na novo sezono v ligi EBEL. Uvodno tekmo bodo odigrali že 12. septembra v Celovcu z moštvom KAC, do takrat pa bodo poskušali čim bolj izpiliti tiste prvine v igri, ki jim povzročajo največ preglavic. Zadnja dva preizkusa so imeli hokejski zmaji na Madžarskem, kamor so se umaknili zaradi zasedenosti dvorane Tivoli. V Miškolcu so odigrali dve prijateljski tekmi; s 4:1 so premagali domačega prvoligaša, poljski prvak Sanok pa je bil boljši od Ljubljančanov s 3:1. V dresu zmajev se že uveljavljajo tudi vsi tujci, vratar Andy Chiodo, branilec Marvin Degon ter napadalca Hunter Bishop in Matt White. Prejšnji teden je v Tivoli prispel še en ameriški branilec, Kyle Medvec.

»Zelo naporne priprave so za nami. Resnično smo garali. Menim, da v zadnjih letih nikoli nismo bili tako dobro fizično pripravljeni. Glede na mladost ekipe in manjšega števila tujcev nam kaj drugega niti ne preostane. Na vsaki tekmi bomo morali biti stoodstotno zavzeti in osredotočeni na igro, sicer nam bo težko,« je obdobje težkih treningov opisal kapetan zmajev Aleš Mušič, ki igra v napadu z Bishopom in Whitom. »Kar dobro smo se ujeli. Vsi tujci so se odlično vklopili v moštvo. Peterke so dobro sestavljene, seveda pa imamo še precej rezerv v igri, predvsem v trenutkih, ko nimamo ploščka v svoji posesti,« pomanjkljivosti razkriva Mušič, ki mu je všeč način dela novega trenerja, Nemca Fabiana Dahlema: »Dobro sodelujemo. Veliko se pogovarja z nami in hoče slišati tudi kakšen odziv.«

Tako ljubljanski kot jeseniški hokejisti, člani novoustanovljenega kluba HDD Jesenice, pa bi radi videli množičen odziv gledalcev na drevišnji prijateljski tekmi. Železarji in zmaji se bodo ob 19. uri pomerili v jeseniški dvorani Podmežakla. Ta tekma naj bi med drugim pomenila tudi nov zagon za jeseniški hokej. V železarskem mestu sta že pred dnevi predsednika obeh klubov, Anže Pogačar (HDD Jesenice) in Miha Rebolj (HD Jesenice), sporočila, da bosta kluba v prihodnje sodelovala in skupaj poskrbela za lepše čase paradnega športa v Zgornjesavski dolini, čigar ugled je bil v zadnjih sezonah resno načet. Ker bo šlo za dvoboj tradicionalnih tekmecev, ne gre pričakovati revijalne tekme. »Čeprav bo prijateljska tekma, bo to vseeno derbi. Jeseničani bodo zagotovo hoteli pokazati, da premorejo kakovost, s katero bi lahko v prihodnosti spet nastopili v ligi EBEL. Mi bomo prav tako stoodstotno osredotočeni na igro. Ta dvoboj res nestrpno pričakujemo. Upam, da bo na tribunah veliko navijačev,« na hokejsko osvežitev v Podmežaklo vabi kapetan Telemach Olimpije Aleš Mušič.

Deli s prijatelji