ROKOMETNA LIGA PRVAKOV

Zebre srečno ušle iz Zlatoroga

Objavljeno 30. november 2015 13.31 | Posodobljeno 30. november 2015 13.33 | Piše: Marko Uršič

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v ligi prvakov pred fantastično domačo publiko odigrali neodločeno z velikanom Kielom. Imeli so tudi priložnost za zmago, spektakel sta pokvarila ruska sodnika.

Blaž Blagotinšek je zastreljal stoodstotno priložnost, Celjanom pa se je le za las izmuznila zmaga. Foto: Leon Vidic

CELJE – V Celju smo se v soboto počutili kot v živalskem vrtu. V Zlatorogu so se namreč pasle zebre. A te, rokometaši nemškega Kiela, le niso posmukale vse trave na bregovih Savinje. Tekma 9. kroga lige prvakov s Celjem Pivovarno Laško se je namreč sklenila z neodločenim izidom 23:23 (14:14), gostiteljem pa ni manjkalo veliko, da bi po letu 2012 spet z zmago ukrotili Kielove rokometne zebre. Pivovarji so črno-bele kopitarje v prvem delu večkrat rezultatsko pustile žejne na dveh zadetkih razlike, v drugem polčasu pa si je nemški klub priigral štiri gole prednosti. Celjani so v končnici vodili za zadetek, Kiel je izenačeval, senzacijo pa je tudi s pobalinskim rušenjem Mihe Zarabca s hrbta preprečil hrvaški reprezentant Domagoj Duvnjak. Z rdečim kartonom je moral z igrišča, a tri sekunde so bile premalo, da bi varovanci Branka Tamšeta po suši od 1. kroga (Bešiktaš) spet zmagali. Posebna zgodba tekme sta bila ruska sodnika Jevgenij Zotin in Nikolaj Volodkov. Pravico sta povsem očitno delila v prid nemškega velikana, kaj podobnega se v ligi prvakov resnično ne bi smelo dogajati. Tako pa celjski rokometaši, trenutno štiri točke za šesto Vislo, še lovijo uvrstitev v osmino finala elitnega starocelinskega tekmovanja. Najboljša strelca pri zlatorogovih fantih sta bila Šime Ivić in Blaž Janc s po štirimi zadetki, pri Kielu jih je dal Rune Dahmke 5, Christian Dissinger pa 4.

Grenak priokus

Celjski trener Branko Tamše je bil po tekmi mešanih občutkov, kot kitajska sladko-kisla jed. »Točka pomeni izjemno veliko. Fantje so se držali navodil, čestitke jim. Res je, da smo imeli zaključno žogico, a če potegnem črto pod vse, je to zaslužena delitev točk. Publika v Zlatorogu je bila fantastična. O sodnikih pa le toliko, da sta denimo, ko smo imeli dva igralca manj, pasiven napad piskala že po desetih sekundah,« je navrgel strateg Celja Pivovarne Laško. Kapetan Luka Žvižej je racionalno razčlenil doživljeno na igrišču. »Kiel smo zadržali na 23 golih, obrambi sta bili dobri, tudi oba vratarja. Točka proti Kielu je lep rezultat. Lahko bi bilo tudi bolje, seveda.« Za le 23 zadetkov sta zaslužna tudi odlična vratarja Ivan Gajić in Niklas Landin, slednji je imel 12 obramb. »Zagotovo smo zadovoljni s točko, po toliko slabih rezultatih smo doma osvojili vsaj to točko. A lahko obžalujemo, da nismo zmagali, morali bi dobiti tekmo. Po rezultatskem zaostanku smo od občinstva dobili krila, bojevali smo se do zadnjih sekund,« je ocenil Ivan Gajić, ki je zbral 15 obramb. »Je grenak priokus, kajti videli smo, da bi lahko osvojili celo dve točki. Najslabši scenarij bi bil, da bi ponovno ostali brez. Tako da moramo vsekakor biti zadovoljni z osvojeno točko. Pokazali smo že prej, ne le proti Kielu, da lahko igramo z najboljšimi, in naposled se nam je to nekako poplačalo,« je bilo mnenje Blaža Janca. »Želeli smo si obe točki, a ena je bolje kot nič. Bili so trenutki, ko smo dobro igrali, v drugem polčasu pa je bilo denimo preveč napak. Vedeli pa smo tudi, da Celje dobro igra doma,« je menil islandski trener Kiela Alfred Gislason. Srbski desni zunanji igralec Marko Vujin je dodal: »Naporno je, v zadnjih dveh mesecih tekme igramo na vsake tri dni. To, da smo dosegli le 23 golov, ni naša igra.« Celjani v nedeljo gostujejo pri Paris Saint-Germainu, liga prvakov se bo nato nadaljevala februarja, po evropskem prvenstvu na Poljskem.

Gorenje in Maribor izpadla

Rokometaši Gorenja so v povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF v gosteh s 27:32 (14:18) izgubili proti danskemu Tvisu Holstebroju in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Velenjska ekipa je bila že na prvi tekmi slabša s 25:29. Gorenje se je v minuli sezoni uvrstilo na zaključni turnir pokala EHF in v Berlinu osvojilo četrto mesto, v novi sezoni pa se tako ni prebilo do skupinskega dela drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi. V 3. krogu pokala EHF je igral tudi Maribor Branik in na povratni tekmi v gosteh izgubil z romunskim Dinamom iz Bukarešte s 25:31 (9:20). Mariborčani so prvo tekmo dobili le s 27:26, zato so prav tako izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. 

 

Deli s prijatelji