TENIS

Zeballos pokvaril vrnitev Nadala

Objavljeno 11. februar 2013 10.44 | Posodobljeno 11. februar 2013 10.46 | Piše: R. T., STA

Argentinski tenisač Horacio Zeballos, št. 73 na svetovni lestvici, je v finalu Vina del Marja premagal petega igralca sveta Rafaela Nadala.

VIÑA DEL MAR – Malo znani Argentinec, 27-letni Horacio Zeballos je velikemu Rafaelu Nadalu pokvaril slavje ob povratku na teniška igrišča. Na prvem turnirju po sedemmesečni odsotnosti zaradi težav s kolenom se je Španec v Viñi del Mar v Čilu prebil v finale, nato pa moral po hudem boju priznati premoč 73. igralcu na svetu (po tej zmagi je na 43. mestu lestvice ATP, njegova najboljša uvrstitev pa je iz leta 2009 – 41. mesto) s 6 : 7, 7 : 6 in 6 : 4.

Zeballos je tako postal šele tretji igralec po Novaku Đokoviću in Rogerju Federerju, ki je Rafaela Nadala premagal v finalu turnirja na pesku.

Nadal, zmagovalec 11 turnirjev za grand slam in trenutno peti igralec na svetu, bo v prihodnjih tednih formo še naprej pilil v Južni Ameriki in Mehiki, nato pa ima v načrtu nastope v Indian Wellsu, Miamiju ter kasneje na peščenih turnirjih v Monte Carlu, Barceloni, Rimu in Parizu.

Deli s prijatelji