PRED DVOBOJEM

Že na tehtanje je prišlo 11.500 gledalcev

Objavljeno 02. maj 2015 12.04 | Posodobljeno 02. maj 2015 12.08 | Piše: STA, P. Pa.

Američan Floyd Mayweather in Filipinec Manny Pacquiao se bosta pomerila jutri zjutraj po našem času.

LAS VEGAS – Na tehtanju pred najdražjim boksarskim dvobojem doslej, v katerem se bosta v Las Vegasu za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji pomerila Američan Floyd Mayweather in Filipinec Manny Pacquiao, se je zbralo kar 11.500 gledalcev, večina je bila navijačev Filipinca in je žvižgala ameriškemu tekmecu.

Bajni zneski

Za vstop zgolj na ta dogodek v Grand Garden Areni je bilo treba odšteti po 10 dolarjev v redni prodaji, na črnem trgu pa več sto. Dvoboj bo v nedeljo zgodaj zjutraj po srednjeevropskem času.

Mayweather, prvak po verzijah WBA in WBC, je tehtal 65,7 kilograma, Pacquiao, prvak po WBO, pa 65,25 kilograma. Prvi bo za nastop dobil med 140 in 180 milijoni, Pacquiao pa med 100 in 120 milijoni dolarjev.

Opozorilo sodnika

»Mislim, da si gledalci zaslužijo ta dvoboj, da si zaslužijo dobro predstavo,« je dejal Filipinec in pojasnil, da je med strmenjem drug v drugega tik pred tehtanjem videl »nekaj v njegovih očeh«, kar ga je prepričalo, da bo Američana kot prvi v poklicni karieri premagal. »Videl sem moža, ki ga pesti veliko skrbi,« je o tekmecu dodal Pacquiao, ki je tudi poslanec v parlamentu svoje domovine. Nekateri njegovi navijači so nosili tudi napise Pacquiao za predsednika.

»Vesel sem, da je prišlo toliko gledalcev in podprlo mene in Mannyja. Moja naloga je, da se osredotočim na jutrišnji dvoboj. Več kot 20 let življenja sem posvetil boksu in sem pripravljen,« pa je povedal Mayweather, ki so ga nepričakovano glasno izžvižgali, ko se je vzpenjal na oder.

Nekaj nemira je vnesel tudi eden izmed najbolj znanih boksarskih sodnikov Portoričan Joe Cortez, ki je sodil več kot 170 dvobojev za svetovnega prvaka, tudi Mayweatherju. Sodniku »dvoboja« stoletja Kennyju Baylessu je svetoval, naj pazi na »visoke komolce« Mayweatherja, da ne bi z njimi poškodoval Pacquiaa.

»Floyd po naravi ni 'umazan' boksar. Ko pa ga tekmec napade, je eden izmed njegovih obrambnih mehanizmov tudi visoko dviganje komolcev,« pravi Cortez.

Deli s prijatelji