LIGA PRVAKINJ

Zdravstveni zavod Krim

Objavljeno 11. oktober 2012 12.35 | Posodobljeno 11. oktober 2012 12.36 | Piše: Marko Uršič

Ligo prvakinj začenjajo tudi rokometašice, krimovke se bodo najprej udarile s Clujem.

Krimovke so pred startom v ligi prvakinj dodobra zdesetkane (foto: Mavric Pivk).

Liga prvakinj je cream (angleško smetana). Krim, nekdanji dvakratni evropski prvak pa bo v nedeljo začel svojo odisejado v novi sezoni elitnega klubskega tekmovanja v rokometu. Pravzaprav bo skupina sosedska zadeva. Poleg Ljubljančank so tu namreč še Hrvatice iz Podravke, romunska ekipa U Jolidon iz Cluja in Györ iz Madžarske. Trener Tone Tiselj se je za premiero v evropsko sezono v dolgem monologu bolj osredotočil na zdravstveno odisejado kot pa rezultatske cilje deklet z Galjevice, ki bodo tekme spet igrale v stožiški dvorani. Vse je spravil v prispodobo, da je imel Krimov avtobus prometno nesrečo, kjer so jo rokometašice različno odnesle. Okrevanje še traja, nekatere bodo stisnile zobe in poskušale dati vse od sebe, zanesljivo pa je, da proti Jolidonu ne bodo igrale Andrea Penezić, Maja Šon in Daniela Piedade.

Brazilka po možganski kapi lepo okreva, od torka je v domači oskrbi pri starših, rokometa pa ne bo igrala pol leta. Za naprej pa je vse odvisno od izvidov dodatnih zdravniških preiskav. »Trenažnega procesa ne moremo opraviti v popolnosti, v polni zasedbi še nismo bili,« razloži Tiselj in doda, da se bodo proti Romunkam prvič predstavili v igralski zasedbi kot je v tem trenutku. Koliko časa bo na igrišču katera od igralk, pa bo videl in se odločal na dvoboju. Poškodb in okrevanj je namreč toliko, da celjski strateg že bolj spominja na zdravnika iz kakšne zdravstvene ustanove. Ljudmila Bodnjeva, Carmen Martín, Susann Müller, Linnea Torstenson, Nina Wörz ... »V takšnem položaju vidiš, kako se ljudje odzovejo. V težkih trenutkih sem moč črpal tudi od njih,« prizna trener državnih prvakinj.

Brezplačno v Stožice

Tiselj ima največ težav na položaju leve zunanje igralke. Penezićeva, Šonova, Torstensonova in Wörzeva so načete, zato bo tam zaigrala Ukrajinka Marina Vergeljuk, ki se še ni preizkusila na tem mestu. Sestavljanje mozaika bo torej prva Tisljeva skrb, saj v tem trenutku niti sam ne ve, kako bo to videti na igrišču. Kako bo videti na tribunah v Stožicah, pove podatek, da je vstop na nedeljsko tekmo ob 19.30 brezplačen. Zastonj pa se ne bodo predale rokometašice iz Cluja, ki po Tisljevih besedah igrajo večinoma obrambno postavitev 6-0, nevarne so v nasprotnih napadih, Celjan pa je iz rokava tudi stresal priimke in igralna mesta deklet iz Cluj-Napoce, drugega najbolj obljudenega mesta v Romuniji.

Deli s prijatelji