REPREZENTANCA

Zdovc izbral pomočnike

Objavljeno 27. februar 2014 14.46 | Posodobljeno 27. februar 2014 14.46 | Piše: D. P., STA

V primeru uvrstitve v drugi del bo zeleno-bela izbrana vrsta morebitne tekme osmine finala, četrtfinala in polfinala odigrala v Barceloni, tekma za tretje mesto in finale pa bosta na sporedu v Madridu.

LJUBLJANA – Več kot šest mesecev pred začetkom letošnjega svetovnega prvenstva v Španiji je dokončno znan celoten štab slovenske moške članske reprezentance, ki bo skupaj z igralci priprave začel 16. julija. Iz Košarkarske zveze Slovenije so sporočili, da bodo pomočniki selektorja Jureta Zdovca Gašper Potočnik, Stefanos Dedas in Chris Thomas.

V Španiji se začne 28. avgusta

Gašper Potočnik je v reprezentanci že od leta 2011, Stefanos Dedas je bil eden izmed Zdovčevih pomočnikov leta 2009 na EP na Poljskem in tudi njegov pomočnik pri Gaziantepu. Chris Thomas, video analitik Golden State Warriorsev, je bil prvič del slovenske izbrane vrste na domačem EuroBasketu 2013. Kondicijski trener ostaja član Krke Tomaž Brinec, ki je zeleno-bele prvič pripravljal leta 2011.

Svetovno prvenstvo 2014 v Španiji bo potekalo od 28. avgusta do 14. septembra, Slovenija pa bo tekme prvega dela v skupini D igrala na Gran Canarii. V primeru uvrstitve v drugi del bo zeleno-bela izbrana vrsta morebitne tekme osmine finala, četrtfinala in polfinala odigrala v Barceloni, tekma za tretje mesto in finale pa bosta na sporedu v Madridu.

Celoten štab slovenske košarkarske reprezentance
– selektor: Jure Zdovc

– pomočniki selektorja: Gašper Potočnik, Stefanos Dedas, Chris Thomas

– trener za kondicijsko pripravo: Tomaž Brinec

– zdravnika: Marko Macura, Branko Cvetičanin

– fizioterapevt: Martin Klešnik

– maser: Gregor Zdolše

– tehnični vodja: Matej Likar

– snemalec: Jernej Bobič

– direktor članskih reprezentanc: Matej Avanzo

– predstavnik za stike z javnostjo: Anže Blažič, Chris Thomas

Deli s prijatelji