BO ALI NE?

Zdovc bo izvedel prvi, da kapetana Gogija ne bo?

Objavljeno 09. maj 2015 11.36 | Posodobljeno 09. maj 2015 11.36 | Piše: Drago Perko
Ključne besede: Goran Dragić

Goran Dragić je v domovini strnil sezono, a se ni izjasnil o prihodnosti.

Goran Dragić zre v prihodnost, ki pa je NBA-klubsko še nejasna. Foto: Uroš Hočevar

Goran Dragić se je po turbulentni sezoni v ligi NBA le vrnil v Slovenijo, po nekaj dneh tišine je prekinil medijski molk. A ne povsem. O reprezentanci, temi, ki njegove rojake najbolj zanima, ne želi govoriti. Očitno bo Goranovo stališče prvi slišal selektor Jure Zdovc, ki je še vedno v Turčiji. »Ne vem še, kdaj se bova srečala. Počakajmo, da pride v Slovenijo,« je Dragić zaprl poglavje o reprezentanci in pustil nacijo v dvomu.

Priznal je, da je za njim napornih osem, devet mesecev. Začel je v Phoenixu, kjer so ga celo obvestili, da so mu okrepili konkurenco na položaju organizatorja igre. »Obljubili so mi, da bodo poskušali Isaiaha Thomasa izpostaviti in potem menjati. Minevali so meseci, potrpežljivost me je minevala. Iz mene so delali bedaka. Govoril sem s svojim zastopnikom in zahteval menjavo,« je Goran pojasnil, kaj je privedlo do njegove selitve iz Arizone na Florido. Na Phoenix ga vežejo mešani občutki. Na koncu je nekaj besed pohvale namenil le lastniku kluba Robertu Sarverju, ki je razumel njegovo nezadovoljstvo. Zato mu je februarja omogočil menjavo. Da ne bi bil Zoran Dragić nesrečen sam v Phoenixu, so v paketu s starejšim bratom poslali še njega. »Zoran zagotovo ostaja v Miamiju,« je v nadaljevanju zatrdil Goran. Razkril je tudi navdušenje, ki ga ni skrival trener Eric Spoelstra po večeru, ki ga je Zoran končal z 22 točkami.

Vohun Riley

Dragić bo po prihodu julijskega meseca sklenil pogodbo kariere. »Vse opcije so odprte, povpraševanje je veliko,« se Gogi ne boji, da ne bi našel sredine po svoji meri. V prednosti je Miami, ki slovi kot izvrstno organiziran klub. Tako zelo, da glavni menedžer Pat Riley vsak hip ve, kje so njegovi igralci ali zaposleni. Po celotnem taboru so namreč razporejene kamere. Iz vzhodne konference lige NBA pa bo Dragić tudi lažje prišel do nastopa na tekmi All Star. Miami je tudi ekipa, ki ustreza njegovim ambicijam. Drugo leto bo star 29 let, dovolj mu je ždenja v ekipah, ki se borijo za končnico, pa v njo ne pridejo. »Hočem v izločilne boje, rad bi se boril za diamantni prstan,« je jasen Dragić. Prednost Miamija je tudi dejstvo, da mu lahko ponudi petletno pogodbo. O milijonih, ki bodo kapnili na račun, ne razmišlja. Pravi, da je že z denarjem, ki ga služi danes, srečen in zadovoljen. V minuli sezoni težav s poškodbami ni bilo, na koncu jo je skupil le na tekmi s Phoenixom, ramenske vezi še danes niso cele. »Ni več toliko svežine,« je potarnal slovenski reprezentant in dal tudi med vrsticami vedeti, da bo to poletje izrabil za počitek. Zdaj lahko selektor Jure Zdovc upa, da Beno Udrih ne bo imel težav z gležnjem. Brez Dragića in Udriha (v najslabšem primeru bi moral na operacijo gležnja) pa bi bila slovenska reprezentanca zelo ošibljena.

Po vsem povedanem in napisanem pa je bolj ali manj jasno – Slovenija bo na evropskem prvenstvu v Zagrebu igrala brez Gorana, ki bo v enem mesecu vnovič postal očka. Otrok se bo rodil v ZDA, kamor Dragićevi potujejo prihodnje dni. Kapetan reprezentance pa je zatrdil, da bo ob ženi Maji pri porodu v eni od ameriških porodnišnic.

Golob napisal biografijo

Goran Dragić bo v prihodnjem mesecu dobil svojo biografijo, napisal jo je Tadej Golob. Slovenski NBA-košarkar pa bo med 25. junijem in 1. julijem organiziral tudi košarkarski tabor za otroke.

Deli s prijatelji