EUROBASKET

Zdesetkani košarkarji Srbije na priprave v Slovenijo

Objavljeno 16. julij 2013 12.33 | Posodobljeno 16. julij 2013 12.33 | Piše: D. P., STA

Selektor z nestrpnostjo pričakuje prihod mladega Vasilija Micića ter nekoliko kasneje še Nemanje Nedovića, ki mora v ZDA zaključiti prestop v Golden State Warriors.

Selektor Dušan Ivković in njegovi igralci so srečno prispeli v Izrael.

LJUBLJANA – Košarkarska reprezentanca Srbije je pripotovala v Kranjsko Goro, kjer bo opravila drugi del priprav na evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija gostila od 4. do 22. septembra. Selektor Dušan Ivković ima na razpolago le enajst igralcev.

Iz Kranjske Gore v Rogaško Slatino

Srbija bo v Kranjski Gori ostala do 28. julija, nato pa se bo preselila v Rogaško Slatino in v začetku avgusta sodelovala na turnirju Skupine Laško, na katerem bodo igrale še selekcije Turčije, Latvije in Slovenije. Potem bo priprave nadaljevala v Beogradu, kamor bodo 8. avgusta odšli tudi izbranci Božidarja Maljkovića in tam odigrali dve prijateljski tekmi.

Ivković ima v Kranjski Gori na voljo le enajst košarkarjev. »Nisem si predstavljal, da bom imel take težave pri sestavi ekipe. Reprezentanco Srbije sem vodil na petih evropskih prvenstvih, enem svetovnem prvenstvu ter enih olimpijskih igrah in nikoli nisem imel takih težav. Skoraj nemogoče je normalno trenirati, saj nimam igralcev za dve peterki, kajti štiri ali pet jih igra na centrskih položajih,« je dejal Ivković.

V pričakovanju dvojca

V Beogradu je ostal prvi mož reprezentance Miloš Teodosić, ki se bo pripravljal po posebnem programu in se bo selekciji pridružil, ko bodo zdravniki ocenili, da je pripravljen za hujše napore, zato Ivković z nestrpnostjo pričakuje prihod mladega Vasilija Micića ter nekoliko kasneje še Nemanje Nedovića, ki mora v ZDA zaključiti prestop v Golden State Warriors.

Reprezentanca Srbije, ki bo v prvem delu Eurobasketa igrala v skupini B na Jesenicah skupaj z Makedonijo, Latvijo, s Črno goro, z BiH in Litvo, je med prvimi v Evropi začela priprave na evropsko prvenstvo. Slovenija jih bo začela v petek v Rogaški Slatini.

Deli s prijatelji