ŠPANIJA

Žbogar pred regato za medalje četrti

Objavljeno 05. april 2013 21.36 | Posodobljeno 05. april 2013 21.36 | Piše: STA, Mo. S.

Slovenskega jadralca do tretjega mesta loči pet točk.

Vasilij Žbogar.

PALMA DE MALLORCA – Jadralci so na tekmi svetovnega pokala v španski Palmi de Mallorci danes opravili zadnje finalne plove pred sobotno regato za medalje, v katero so se uvrstili trije Slovenci, Vasilij Žbogar v razredu finn ter Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470.

Vasilij Žbogar je v prvem današnjem plovu končal na šestem mestu, v drugem pa na devetem in je skupno četrti, do tretjega ga loči pet točk. Britanec Giles Scott je danes nastopil nekoliko slabše kot v prejšnjih dneh, a je imel dovolj prednosti za ohranitev vodstva. Drugi je z zmago in drugim mestom Nizozemec Pieter Jan Postma, na tretjem pa je zdaj Francoz Jonathan Lobert.

Dekleti skupno deveti

Mrakova in Macarolova sta v prvem plovu končali na 18. mestu, ki pa se jima je kot najslabša uvrstitev odbil. V drugem plovu sta bili sedmi, to je bilo dovolj za skupno deveto mesto in uvrstitev v regato za medalje. Na prvem mestu sta finalne plove končali Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan, drugi sta Britanki Sophie Weguelin in Eilidh Mcintyre, tretji pa z dvema današnjima drugima mestoma Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar.

V najštevilčnejšem razredu laser s kar 119 jadralci je Nik Pletikos danes v cilj prijadral kot 18. v srebrni skupini, v drugem plovu pa kot 13. in tako nastop končal na skupnem 64. mestu. Žan Luka Zelko pa je bil danes v prvem plovu 26., v drugem pa je zaradi prehitrega starta ostal brez uvrstitve; skupno končuje na 85. mestu. Hrvaški jadralec Tonči Stipanović, do danes vodilni, je s prehitrim startom zapravil prvo mesto in v regato za medalje odhaja kot peti, prvi je Avstralec Tom Burton.

V soboto bo na sporedu regata za medalje, ki bo sestavljena iz dveh plovov, v njej pa se bo pomerilo po deset najboljših jadralcev iz vsakega razreda.

Deli s prijatelji