VRNITEV

Zavec po enem letu le dočakal dvoboj

Objavljeno 18. september 2014 18.09 | Posodobljeno 18. september 2014 18.09 | Piše: STA, M. U.

Najboljši slovenski boksar v višjo kategorijo po vrnitev in ameriške sanje.

Dejan Zavec že nestrpno pričakuje dvoboj v ZDA

LJUBLJANA – Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec se dobro leto od zadnjega dvoboja vrača v ring. Ptujčan se bo 17. oktobra v Mariboru za naslov evropskega prvaka po različici WBO pomeril z Madžarom Ferencem Hafnerjem. Zavec bo šampionski pas napadal v lahki srednji kategoriji in ne velterski, v kateri se je boril do zdaj. Sanje Mr. Simpatikusa so še vedno ZDA.

Proti Hafnerju se bo boril v višji kategoriji, lahki srednji (do 69,9 kilograma), a Zavca to ne moti: »V tem trenutku ni bilo možnosti dobiti borbe v velterski kategoriji, ki bi mi prinesla titulo. Edina razpoložljiva je bila lahka srednja kategorija. Odprtih rok sem to sprejel. Po letu premora želim dvoboj, ki nekaj prinaša,« je razložil Zavec, ki se je nazadnje boril 19. oktobra 2013 proti Francozu Sebastienu Allaisu.

Dočakal, kar je sanjal

»Z veseljem lahko rečem, da sem dočakal to, o čemer sem sanjal: po enem letu dvoboj. Popolnoma brez pogodbe in seveda na domačem teritoriju. Kar se tiče mene, zelo sem vesel, kajti končno je znan cilj poti. Ko sem v Sloveniji, vedno znova podoživljam in doživljam različne občutke. To so zame najlepši občutki. Moja pričakovanje so večja zaradi občinstva. Želel bi si, da je udeležba čim večja,« je na vprašanje o dvoboju pred domačimi gledalci odvrnil Zavec.

Novi menedžer

Do sanj bo Zavca poskušal popeljati ameriški zastopnik Lou DiBella, ki je njegov novi zastopnik. Ptujčan se je sporazumno razšel z dolgoletnim menedžerjem Ulfom Steinforthom, zadržal pa je trenerski štab. Američan obljublja velike dvoboje onkraj luže. 

Deli s prijatelji