PRED BORBO

Zavec na tehtnico z dobrim kilogramom manj kot Jengoian

Objavljeno 10. april 2015 19.30 | Posodobljeno 10. april 2015 19.31 | Piše: STA, M. U.

Dogajanje v dvorani Tabor se bo s predborbami začelo ob 19. uri, glavni dvoboj pa naj bi bil na vrsti ob 22. uri.

Dejan Zavec.

PTUJ – Slovenski boksar Dejan Zavec je pred sobotnim dvobojem supervelterske kategorije (do 69,85 kg) za naslov svetovnega prvaka po verziji WBF proti Belgijcu armenskega rodu Saši Jengojanu na današnjem uradnem tehtanju na Ptuju imel 68,5 kilograma, njegov tekmec pa 69,7 kg. A prednost na tehtnici ne pomeni tudi prednosti v ringu, meni Zavec.

Borca sta danes na Ptuju stopila na tehtnico. Jengojan je v karieri zbral 31 zmag v 33 dvobojih, od tega 21 s prekinitvijo, enkrat je izgubil in enkrat boksal neodločeno. Zavec pa je doslej v karieri nanizal 38 borb in jih pri tem 34 dobil, od tega 19-krat s prekinitvijo, poleg tega pa ima še tri poraze.

»Tako bom rekel, že na tehtnici se je videlo, da sem veliko lažji, z lahkoto sem dosegel predpisane kilograme, niti se ne zavedam, da je bilo tako lahko. Tehtnica tokrat ni bila moj fokus, ostalo mi je veliko energije za sam dvoboj, kjer bom lahko bom potrošil več energije, da ne bom pasiven. Mislim, da bo to tisti jeziček na tehtnici,« je po tehtanju dejal Ptujčan.

Zavec se dobro zaveda, da bi morebiten poraz lahko pomenil tudi konec njegove bogate športne poti. A o porazu sploh ne razmišlja. Eden od razlogov za dvoboj v Mariboru je tudi ta, da na domačih tleh ne pozna poraza. Zaveda se, da za njim stojijo navijači in podporniki, ki jih ne sme razočarati. Čeprav bo dvorana Tabor sprejela 4500 gledalcev, je za jutrišnji dvoboj na voljo le še približno 200 vstopnic, oba boksarja pa obljubljata spektakel.

Jutri ptujskega boksarja čaka povsem normalen dan

»Nič posebnega, jutri me čaka normalen dan. Zjutraj oziroma dopoldne trening aktivacije, popoldne pa se bom skušal umiriti, šel bom v osamo, ponotranjil misli, sprehodil se bom skozi dvoboj. Popoldne se bom naspal, v dvorano moram priti približno dve uri pred dvobojem, tja pa bom – preprosto športno povedano – prišel 'razturat',« je sobotni dan do dvoboja opisal Zavec.

Dogajanje v dvorani Tabor se bo s predborbami začelo ob 19. uri, dvoboj Zavec – Jengojan pa naj bi bil na vrsti ob 22. uri.

Deli s prijatelji