ŠKANDAL

Zaradi stav Francozi priprli slovenska rokometaša

Objavljeno 01. oktober 2012 09.17 | Posodobljeno 01. oktober 2012 11.26 | Piše: D. P., STA

Skupno naj bi bilo vplačil za 70.000 evrov, dobitek pa je znašal 200.000 evrov.

Dragan Gajić je optimistično razpoložen.

PARIZ – Rokometna afera Montpellier, ki je v zadnjih dneh razburila francosko športno javnost, je danes dobila novo poglavje. Pariška policija je namreč po tekmi tega kluba s pariškim klubom PSG – slednji je zmagal kar z 38 : 24 – iz dvorane odpeljala 12 oseb, med njimi tudi zvezdnika francoskega rokometa Nikolo Karabatića in njegovega brata Luko.

Kot poroča športni dnevnik L'Equipe, so policisti iz dvorane pospremili Nikolo in Luka Karabatića, Samuela Honrubio in Mladena Bojinovića, v preiskavi pa naj bi bilo še osem oseb.

Slovenska grešnika

Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da sta bila med igralci, ki jih je policija v vozilih z vključenimi sirenami odpeljala iz dvorane, tudi dva slovenska člana tega kluba, Primož Prošt in Dragan Gajić, igralce pa naj bi spremljal še fizioterapevt. Po navedbah AFP je policijski vir razkril, da je med odpeljanimi osem igralcev Montpellierja, dva igralca Paris Saint-Germaina, ki sta v preteklosti igrala za Montpellier, še en predstavnik Montpelliera in partnerica enega od igralcev.

Francoski L´Equipe poroča, da so zaslišali tudi Vida Kavtičnika, ki na sumljivi tekmi zaradi poškodbe ni igral.

V civilu

AFP še dodaja, da so preiskovalci igralce zaslišali v garderobah v dvorani Pierra de Coubertina, že pred tekmo pa so lahko opazili preiskovalce v civilu, ki so se s službenimi izkaznicami predstavili varnostnikom pri vhodih in vstopili v objekt.

Francoski rokometni prvak Montpellier se je znašel v primežu obtožb zaradi suma prirejanja izida prvenstvene tekme proti Cesson-Rennesu. Najboljši francoski rokometni klub je 12. maja letos klonil proti omenjeni ekipi z 28 : 31. Francoska televizija France 3 je poročala, da so bili na to tekmo na stavnicah vplačani sumljivo visoki zneski, med polčasom pa se je število stav na poraz Montpelliera tako povečalo, da je največje francosko stavniško podjetje Francaise des Jeux tekmo nato umaknilo s stavnega seznama.

Dobitek do 200.000 evrov

Na sporni tekmi, na kateri zaradi poškodb niso nastopili Nikola in Luka Karabatić, Mladen Bojinović, Slovenec Vid Kavtičnik in Samuel Honrubia, naj bi stave na poraz Montpellierja ob polčasu na treh različnih stavnicah na pariškem območju, v Bretanji in v okolici Montpellierja vplačali nekateri ljudje iz kluba, žene in dekleta igralcev. Skupno naj bi bilo vplačil za 70.000 evrov, dobitek pa je znašal 200.000 evrov.
 

Deli s prijatelji