LIGA NBA

Zaradi neuravnoteženosti odletel Goran Dragić?

Objavljeno 13. februar 2015 17.02 | Posodobljeno 13. februar 2015 17.02 | Piše: T. L.

Do četrtka bo jasno, ali Dragić ostaja v Phoenixu ali ne.

Goran Dragić.

PHOENIX – Do četrtka zvečer bo jasno, ali bo Goran Dragić še naprej igral v dresu ekipe Phoenix Suns. Soncem namreč grozi, da bi tudi letos ostali brez končnice, novinar Gery Woefel iz Racine Journal Timesa pa je ob sklicevanju na zanesljive vire zapisal, da prodajajo prav Dragića. 

Če bi do prodaje slovenskega reprezentanta res prišlo, bi ta najverjetneje ostal za zahodni obali. Zanj sta najbolj zagreta kluba Los Angeles Lakers in Houston Rockets. Dragić ima sicer pogodbo s Sunsi sklenjeno le še za tekočo sezono, po njej pa možnost podaljšanja še za eno sezono. Ob ponudbah, ki jih je že dobival, pa se zdi to malo verjetno in zdaj so vodilni pri Sunsih staknili glave ter še enkrat pregledali njegovo pogodbo in za klub finančno najugodnejše možnosti. 

Menda ima Houston najboljše možnosti, da ulovi Dragića, ki je za klub že odigral sezono in pol pred odhodom k Soncem. Po drugi strani pa Jezerniki že dlje časa javno snubijo Dragića in z njim vseskozi ohranjajo stik. 

Zaradi nakupov igralcev in gneče na mestu branilca je Dragić že priznal, da s svojo vlogo v klubu ni najzadovoljnejši. Tudi Ryan McDonough je priznal, da po večletnem podpisu pogodb z dvema organizatorjema igre, Isaiahem Thomasom in Ericom Bledsoejem, sestava ekipe neuravnotežena. Manjka kakovosten visoki igralec, po drugi strani pa se na mestu branilca drenjajo trije odlični igralci. 

Kakšna bo Dragićeva usoda v Phoenixu bo znano naslednji četrtek?

Deli s prijatelji