ČESTITKE

Zakrajšku bron v Moskvi

Objavljeno 03. junij 2012 15.28 | Posodobljeno 03. junij 2012 15.28 | Piše: D. P., STA

Zmage se je veselil Avstralec Murray Stewart, drugo mesto pa si je priveslal Rus Jurij Postrigaj.

Jošt Zakrajšek je bil 4. v Moskvi.

MOSKVA – Slovenski kajakaš na mirnih vodah, 28-letni Jošt Zakrajšek je na tretji tekmi svetovnega pokala v Moskvi priveslal do največjega uspeha, odkar je slalomska in spustaška tekmovanja na divjih vodah zamenjal za šprint na mirnih vodah. V finalu A na 500 metrov je namreč zasedel tretje mesto.

V soboto 4.

Zakrajšek je osvojil prve stopničke na tekmah za svetovni pokal v mirnovodni konkurenci. Zakrajšek ima za seboj nekaj zelo dobrih nastopov na letošnjih tekmah za svetovni pokal, saj je v Duisburgu veslal v svojem prvem finalu A na 1000 metrov, dobro pripravljenost pa je pokazal tudi ta konec tedna v Moskvi, kjer je v sobotnem finalu A na 1000 metrov zasedel nehvaležno četrto mesto, danes pa stopil še korak dlje in v svojem sploh prvem finalu A na 500 metrov osvojil bronasto kolajno.

Vsak dan boljše počutje

»Zelo sem zadovoljen z današnjim rezultatom. Že v petkovih kvalifikacijah sem videl, da lahko dobro tekmujem tudi na 500-metrski razdalji. Tekma je bila zelo težka, saj so temperature padle na 12 stopinj Celzija. Čeprav je to še precej nad ničlo, telo vseeno ni vajeno takšnih tekmovalnih temperatur, je pa res, da so bile razmere za vse enake. Štartal sem dobro, a sem bil po prvih 250 metrih še vseeno nekoliko v zaostanku. Vedel pa sem, da bom tekmece po prvi polovici proge začel dohitevati in prehitevati. Zelo sem zadovoljen, saj je bil zaostanek za drugouvrščenim minimalen. Odkar sem prispel v Moskvo, se iz dneva v dan počutim bolje, prehlad je že pozabljen. Po včerajšnjem četrtem in današnjem tretjem mestu se je počutje zelo izboljšalo,« je bil zelo zadovoljen Zakrajšek.

Zmage se je veselil Avstralec Murray Stewart, drugo mesto pa si je priveslal ruski tekmovalec Jurij Postrigaj.

Deli s prijatelji