GORSKO KOLESARSTVO

Žakljeva v Kanadi tretja, boj za skupno zmago ostaja odprt

Objavljeno 10. avgust 2013 21.32 | Posodobljeno 10. avgust 2013 21.32 | Piše: STA, Mo. S.

Tanja Žakelj na peti tekmi svetovnega pokala v olimpijskem krosu v kanadskem Mont-Sainte-Annu znova na stopničkah.

Tanja Žakelj.

MONT-SAINT-ANNE – Najboljša gorska kolesarka to sezono v svetovnem pokalu Tanja Žakelj je na peti tekmi svetovnega pokala v olimpijskem krosu v kanadskem Mont-Sainte-Annu znova stopila na stopničke, tokrat je bila tretja, in še naprej ostaja v beli majici vodilne tekmovalke. Blaža Klemenčič v Kanadi ni nastopila.

Prvo zmago v svetovnem pokalu si je prikolesarila Čehinja Katerina Nash, na drugem mestu je z zaostankom 17 sekund končala Poljakinja Maja Wloszczowska, Žakljeva na tretjem mestu pa je ciljno črto prečkala 24 sekund za zmagovalko. Na četrtem mestu je končala olimpijska in svetovna prvakinja, Francozinja Julie Bresset, ki je sicer vodila večino dirke.

Vodilne ujela v zadnjem krogu

Žakljeva, tekmovalka Unior Tools Teama, je dirko začela nekoliko zadržano, po dveh krogih zaostajala 46 sekund, a je nato iz kroga v krog zmanjševala razliko. Vodilne je dokončno ujela v zadnjem krogu, nato pa sta Nasheva in Wloszczowska napadli in si privozili dovolj prednosti za prvo in drugo mesto.

Slovenka je sicer v boju za skupno zmago sezone izgubila kar nekaj točk, a ima pred zadnjo dirko v norveškem Hafjellu 85 točk prednosti pred drugouvrščeno Nashevo, na tretjem mestu skupnega seštevka pa je Wloszczowska s 780 točkami.

 

Deli s prijatelji