EVRO-AFRIŠKA SKUPINA

Zadnji dan pod Rožnikom Semrajc gladko do zmage

Objavljeno 15. september 2013 19.30 | Posodobljeno 15. september 2013 19.30 | Piše: STA, Ma. F.

Slovenci so tako pod Rožnikom izpolnili cilj in ostali v prvi evro-afriški skupini.

Janez Semrajc.

LJUBLJANA – Slovenska teniška reprezentanca si je že po dveh dneh obračuna prve evro-afriške skupine Davisovega pokala proti Republiki Južni Afriki zagotovila zmago, danes pa sta bila na sporedu le še revijalna dvoboja. Janez Semrajc je gladko s 6 : 2 in 6 : 4 premagal prvega igralca JAR, Rika De Voesta, in povišal na 4 : 0, Blaž Rola pa je nato dvoboj predal.

Zadnji dan Davisovega pokala v Tivoliju se je zaradi dežja začel z zamudo, ki pa Semrajca ni prav nič spravila iz tira. Čeprav je zaigral s številko ena v južnoafriški ekipi De Voestom, je v boju na dva dobljena niza po eni uri in minuti igre slavil gladko zmago.

Rola zaradi slabega počutja predal dvoboj

V drugem dvoboju dneva zadnjega dne tekmovanja, v katerem Slovenci tekmecem niso oddali niti niza, sta se merila Blaž Rola in Nikala Scholtz. Tekmeca sta odigrala pet iger, nato pa je Rola pri vodstvu s 3 : 2 zaradi slabega počutja dvoboj predal in Južnoafričanom je v uteho le pripadla ena točka.

Slovenci so tako pod Rožnikom izpolnili cilj in ostali v prvi evro-afriški skupini, žreb nove sezone Davisovega pokala pa bo v sredo.

Deli s prijatelji