WIMBLEDON

Za Rolo in Hercogovo že konec, Đoković in Williamsova suverena

Objavljeno 29. junij 2015 21.59 | Posodobljeno 29. junij 2015 22.27 | Piše: STA, Mo. S.

Blaža Rolo je v prvem krogu zaustavil Avstralec Matthew Ebden.

Novak Đoković.

LONDON – Ptujčan Blaž Rola je že končal nastope na tretjem letošnjem teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu. Rolo je v prvem krogu zaustavil Avstralec Matthew Ebden, ki je Ptujčana odpravil z izidom 3 : 0 v nizih, s 6 : 2, 6 : 1, 6 : 4. Dvoboj je trajal eno uro in 28 minut.

Najboljši Slovenec, 93. na lestvici ATP, Rola je sicer zbral osem asov, dva več od 27-letnega Ebdena, je pa naredil tri dvojne napake in kar 39 neizsiljenih napak v primerjavi s tekmečevimi 19. Štiriindvajsetletni Štajerec je tudi vpisal 26 winnerjev enega več od tekmeca, ki je dobil pet brejk točk. Ptujčan je v treh nizih ostal brez žogice za brejk. Ebden je sicer na papirju po kakovosti slabši od Role, saj je na 148. mestu na svetu. 

Po Roli pa je v prvem krogu izgubila tudi Polona Hercog. Boljša je bila Američanka Lauren Davis. Ta je prvi niz dobila z izidom 6 : 4, o izidu drugega in zmagovalki dvoboja je sicer odločala podaljšana igra, a Hercogovi preobrat ni uspel. Američanka pa je niz dobila s 7 : 6 (3) in s tem tudi dvoboj, ki je trajal eno uro in 35 minut.

Williamsova in Đoković suvereno naprej

Številka ena ženske teniške karavane Američanka Serena Williams se je medtem prebila v drugi krog, potem ko je s 6 : 4, 6 : 1 premagala rusko kvalifikantko Margarito Gasparjan. Petkratna zmagovalka Wimbledona bo v drugem krogu prekrižala lopar z Madžarko Timeo Babos. Američanka sicer lovi še tretjo zaporedno letošnjo lovoriko ter koledarski grand slam, torej vse štiri osvojene turnirje za grand slam v eni sezoni. Napredoval pa je tudi prvi nosilec med posamezniki Novak Đoković. Najboljši srbski teniški igralec je za uvod v letošnji turnir na sveti travi premagal Nemca Philippa Kohlschreiberja s 6 : 4, 6 : 4, 6 : 4.

Deli s prijatelji