NI ŠLO

Za Krimom lepa evropska zgodba

Objavljeno 13. marec 2017 11.50 | Posodobljeno 13. marec 2017 11.51 | Piše: Marko Uršič

Rokometašicam Krima ni uspel veliki met. Proti danskemu Midtjyllandu so na Kodeljevem izgubile.

Nina Jeriček bo po sezoni sklenila športno pot. Foto Uroš Hočevar

Rokometašicam Krima v ligi prvakinj ni uspel podvig, zmaga z desetimi zadetki razlike nad Midtjyllandom in uvrstitev v četrtfinale elitnega evropskega tekmovanja. Ljubljanska vrsta je na Kodeljevem izgubila z 21:27 (9:10) in se tako na petem mestu s šestimi točkami, vse so iz prvega dela tekmovanja, poslovila od LP. Desno krilo Aneta Benko je bila s petimi zadetki prva domača strelka, pri Dankah jih je Norvežanka Veronica Kristiansen dala devet.

Tako je bilo po tekmi največ besed o oceni opravljenega v ligi prvakinj in načrtovanju igralskega kadra za prihodnjo sezono. Krim odločno koraka tudi proti povrnitvi naslova državnih prvakinj iz lasti Zagorja pa tudi domači pokal je še treba osvojiti. »V igri imamo s strelko z razdalje še vedno težave, proti Midtjyllandu, vodilni ekipi danske lige, smo se v drugem polčasu zelo mučili v napadu. S sezono sem sicer zelo zadovoljen, do zdaj smo uresničili vse cilje, ki smo si jih zadali. To je bila prva liga prvakinj v mojem mandatu trenerja, in če potegnem črto, lahko rečem, da sem zadovoljen. Smo si pa zelo želeli, da bi dobili to zadnjo tekmo, v tej sezoni našo hrbtenico tvorijo Miša Marinček, Elizabeth Omoregie in Vesna Milanović-Litre. Izpad Lize zaradi poškodbe, dva meseca in pol je bila brez treninga, je bil predolg. V drugem delu lige prvakinj smo bili zdesetkani, niti ene tekme nismo odigrali v polni postavi,« je zaključke delal trener Krima Uroš Bregar. »Glede na finančno stanje, ki ga imamo, ne morem posegati po najbolj kakovostnih igralkah na svetu, kljub temu bomo za novo sezono sestavili malce mlajšo ekipo. A naš cilj in osebna želja je, da v ligi prvakinj znova pridemo med najboljših dvanajst ekip,« je še dodal.

Stankova velika želja

Kaj pa kadrovanje, nove igralke, odhodi starih? Za Krim sta pogodbi že podpisali novi članici, ukrajinska krožna napadalka Olga Perederij in Črnogorka Jelena Despotović, ki igra na levem zunanjem položaju. Podpis slovenske reprezentantke na položaju desne zunanje igralke Ane Gros je bil že skoraj na pogodbi, a se prestop ni izšel. Uroš Bregar si je zato želel, glede na to, da je bila Vardarjeva Barbara Lazović pri finančnih zadevah previsoka za Krim, pripeljati Dominiko Mrmolja in Janjo Rebolj, a sta dekleti zavrnili ponudbo. Zagorjeva reprezentantka Tjaša Stanko je velika Krimova želja in največja slovenska tarča, Bregar upa, da se jim bo tudi izpolnila. Po porodu naj bi se vrnila krožna napadalka Sanja Gregorc. Vesna Milanović-Litre bo iz Krima odšla v bogato madžarsko ligo, Nina Jeriček bo po tej sezoni končala športno pot, Mirjeta Bajramoska pa se še ni odločila, ali bo nadaljevala v Ljubljani ali se vrnila v Makedonijo, kjer jo čaka služba.

»Ne glede na drugi del lige prvakinj je za nami zelo lepa zgodba. Pogodba s Krimom se mi bo iztekla, nisem pa še podpisala njenega podaljšanja. Več bo znanega v prihodnjih dneh, zame pa je bila vedno opcija tudi branjenje v tujini,« je svoje videnje zadev povedala vratarka in kapetanka Miša Marinček. Deja Ivanovič, članica klubskega izvršilnega odbora, je o finančni prihodnosti Krima povedala: »Glede na to, da si še vedno želimo zadržati neko evropsko raven kluba, se je sanacija sicer malce zavlekla, računamo, da bo trajala še kakšno leto ali dve. Se pa trudimo, da bi bili izplačilni zaostanki vedno manjši, menim, da nam bo v prihodnjih sezonah to še bolje uspevalo. Od celotnega dolga moramo sicer poplačati še slabo tretjino vsote. Klub mora živeti, ne zbiramo ekstravrhunskih igralk, ekipo sestavljamo v sklopu razpoložljivega proračuna. A to še vedno nekaj stane, in za nazaj ne moremo vračati toliko, kot bi si želeli. A smo definitivno na pravi poti glede na to, da smo vrnili že dve tretjini dolga. Klubski proračun za naslednjo sezono bo znova vreden dober milijon evrov.«

 

Deli s prijatelji