TENIS

Williamsova maščevala sestro

Objavljeno 15. maj 2013 13.07 | Posodobljeno 15. maj 2013 13.09 | Piše: STA, A. L.

Federer in Đoković sta napredovala v Rimu.

RIM – Najboljša teniška igralka sveta Američanka Serena Williams, ki je minuli konec tedna osvojila turnir WTA v Madridu, je z gladko zmago nad Britanko Lauro Robson začela nastop v Rimu. S tem je maščevala sestro Venus, ki jo je Robsonova izločila v 1. krogu. Brez težav sta zmagala tudi številki 1 in 2 moškega tenisa Novak Đoković in Roger Federer.

Maščevala sestro

Serena Williams, ki je bila v uvodnem krogu turnirja v Rimu prosta, se je v drugem znesla nad britansko tekmico in zmagala dvakrat s po 6 : 2 ter se uvrstila v osmino finala. Venus je sicer Britanka v uvodnem krogu izločila po manj kot uri in pol. V

Đoković gladko naprej

Tudi v moškem delu turnirja sta oba prva favorita gladko napredovala. Đoković, ki je minuli teden v Madridu klonil že v uvodnem nastopu, ko ga je izločil mladi Bolgar Grigor Dimitrov, je tokrat gladko s 6 : 2 in 6 : 3 izločil Španca Alberta Montanesa. »To je zame zelo dober začetek. Tudi moja igra se je vidno izboljšala, tako da grem lahko samozavestno v nadaljnje dvoboje,« je po uvodni zmagi dejal srbski zvezdnik.

Tudi švicarski zvezdnik Federer, ki se je v Madridu poslovil že v osmini finala, ko ga je izločil Japonec Kei Nišikori, je dobro začel nastope v Rimu in gladko s 6 : 1 in 6 : 2 ugnal Italijana Potita Staraceja.

Deli s prijatelji