OP AVSTRALIJE

Wawrinka do finala Melbourna in uspeha kariere

Objavljeno 23. januar 2014 15.32 | Posodobljeno 23. januar 2014 15.36 | Piše: STA, R. T.

Švicarski teniški igralec Stanislas Wawrinka je v polfinalu premagal Čeha Tomaša Berdycha.

MELBOURNE – Švicar Stanislas Wawrinka je prvi finalist odprtega teniškega prvenstva Avstralije v Melbournu. V polfinalu je premagal Čeha Tomaša Berdycha v štirih nizih s 6 : 3, 6 : 7 (1), 7 : 6 (3) in 7 : 6 (4), v finalu letošnjega prvega turnirja za grand slam pa se bo pomeril z boljšim iz dvoboja med rojakom Rogerjem Federerjem in Špancem Rafaelom Nadalom.

»Enostavno ne vem, kaj naj rečem,« so bile uvodne besede nekoliko zmedenega, a presrečnega 28-letnega teniškega igralca po polfinalni zmagi. Nato pa je skromno dodal: »Nikoli si nisem mislil, da lahko zaigram v finalu turnirja za grand slam. Trdo delo se mi je obrestovalo, presrečen sem.«

Wawrinka se je prvič v svoji poklicni karieri prebil do velikega finala enega od štirih največjih turnirjev na svetu. Na lanskem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku mu je to preprečil Srb Novak Đoković, Švicar pa se mu je oddolžil na letošnjem uvodnem turnirju za grand slam in trikratnega zaporednega zmagovalca turnirja v Melbournu izločil v četrtfinalu.

Wawrinka, ki ima v svoji teniški biografiji tudi pet zmag na turnirjih ATP (dvakrat je slavil v Chennaiju, po enkrat pa v Umagu, Casablanci in Estorilu), je v današnjem polfinalu Berdycha po dokaj izenačeni predstavi ugnal po treh urah in 31 minutah.

Deli s prijatelji