DIAMANTNA LIGA

Vukmirovićeva sedma, Ratejeva na vrhu

Objavljeno 14. junij 2014 23.11 | Posodobljeno 14. junij 2014 23.12 | Piše: STA, A. K.

Vukmirovičeva, edina slovenska predstavnica, je še na tretjem letošnjem mitingu diamantne lige končala na sedmem mestu.

Snežana Rodič.

NEW YORK – Slovenska predstavnica Snežana Vukmirović je na atletski diamantni ligi, ki se je začela v New Yorku, v troskoku zasedla sedmo mesto. Skočila je skromnih 13,50 m. Zmagala je Jamajčanka Kimberly Williams (14,31 m) pred Rusinjo Ano Pjatik (14,19 m), preko 14 m pa je skočila le še tretjeuvrščena Kolumbijka Yosiri Urrutia (14,13 m).

Vukmirovičeva, edina slovenska predstavnica, je še na tretjem letošnjem mitingu diamantne lige po Dohi in Rimu končala na sedmem mestu, njen najboljši letošnji izid pa je 13,90 metra.

Ratejeva na vrhu

V metu kopja je zmagala Nemka Linda Stahl (67,32 m) pred Avstralko Kathryn Mitchell (66,08 m) in Latvijko Madaro Palameika (64,86 m). Slovenska rekorderka Martina Ratej, vodilna v skupnem točkovanju, tako kot večina drugih največjih konkurentk v New Yorku ni nastopila. Večina najboljših se bo na začetku naslednjega tedna pomerila v češki Ostravi.

Ratejeva je ostala na vrhu lestvice diamantne lige v svoji disciplini. Ima šest točk, s po štirimi pa ji sledita svetovna rekorderka iz Češke Barbora Špotakova in Stahlova.

Deli s prijatelji