PREMEŠAL KARTE

Vujović namesto Zormana poklical Lebana

Objavljeno 29. maj 2017 18.18 | Posodobljeno 29. maj 2017 18.21 | Piše: STA, Ma. M.

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je pred odločilnima tekmama za vstop na evropsko prvenstvo premešal karte.

Selektor Vujović.

Pred slovensko moško rokometno reprezentanco sta odločilni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Hrvaškem, selektor Veselin Vujović pa je razkril seznam kandidatov za junijska obračuna s Švico in Portugalsko. Na njem so nekatera nova imena, med drugim tudi Patrik Leban, Matic Verdinek in Igor Žabič.

Slovenija je po štirih odigranih tekmah v skupinskem delu na tretjem mestu. Za vodilno Nemčijo, ki si je že zagotovila nastop, zaostaja za pet točk, za drugouvrščeno Portugalsko pa dve. Slovenija se bo 14. junija pomerila s Švico v Schaffhausnu, s Portugalsko pa 17. junija v Kopru. Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili najboljši izbrani vrsti iz skupine pet.

Slovenski rokometaši bodo priprave začeli 5. junija v Zrečah, do 10. junija pa bodo vadili brez Marka Bezjaka, Primoža Prošta in Jureta Dolenca, ki imajo klubske obveznosti v Nemčiji oziroma Franciji. V sklopu priprav bodo odigrali dve prijateljski tekmi s Črnogorci, prva bo 8. junija v Škofji Loki, druga pa dan kasneje v Šmartnem pri Litiji.

Vujovićev seznam

– vratarji: Urh Kastelic (Pick Szeged), Matevž Skok (Zagreb), Klemen Ferlin (Gorenje Velenje) in Primož Prošt (Göppingen)
– krilni igralci: Blaž Janc, Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško), Mario Šoštarič (Pick Szeged), Darko Cingesar (Zagreb), Gašper Marguč (Veszprem) in Matic Verdinek (Maribor Branik)
– zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Montpellier), Jan Grebenc, Nik Henigman, Patrik Leban (vsi Riko Ribnica), Miha Zarabec, Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (vsi Celje Pivovarna Laško), David Miklavčič (Zagreb) in Nejc Cehte (Gorenje Velenje)
– krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Igor Žabič (Sporting)

Deli s prijatelji