KOŠARKA

Vujačić se vrača v Italijo

Objavljeno 25. marec 2014 11.53 | Posodobljeno 25. marec 2014 11.59 | Piše: STA, R. T.

Ker v košarkarski ligi NBA ni zanimanja za Saša Vujačića, bo igral v dresu italijanskega prvoligaša Reyer Venezia.

Saša Vujačić in Marija Šarapova sta po novem zaročena.

BENETKE – Saša Vujačić bo košarkarsko tekmovalno pot nadaljeval v italijanskem državnem prvenstvu pri ekipi Reyer Venezia. Vest o Vujačićevem prihodu v Italijo je potrdil italijanski športnik časnik Gazzetta dello Sport, ki slovenskega košarkarja predstavlja kot pomembno pridobitev beneškega kluba in okrepitev v boju za končnico.

Italijanski dnevnik omenja, da je bil 30-letni Vujačić, ki je v Italiji že igral na začetku svoje kariere pri Sneideru iz Vidma, zaročenec ruske teniške igralke Marije Šarapove ter osvajalec dveh šampionskih prstanov v ligi NBA v letih 2009 in 2010 z ekipo Los Angeles Lakers. Pred odhodom v Turčijo, kjer je dve sezoni preživel v dresu moštva Anadolu Efes, je Vujačić onstran Atlantika igral tudi za New Jersey Nets.

Letos si je prizadeval znova zaigrati v ligi NBA, želja se mu je izpolnila, ko je za 10 dni zaigral z drugo losangeleško ekipo Clippers, vendar se tam niso odločili za dolgotrajnejše sodelovanje z Mariborčanom.

Venezia je v italijanskem prvenstvu na devetem mestu. V 24 krogih je zbrala 11 zmag, vodi pa Emporio Armani Milano z 19 zmagami.
 

Deli s prijatelji