LIGA PRVAKINJ

Vsak dan nov problem

Objavljeno 20. marec 2013 08.20 | Posodobljeno 19. marec 2013 21.38 | Piše: Marko Uršič

Rokometašice Krima so po težavnem začetku sezone s polfinalom lige prvakinj dosegle cilj.

Andrea Penezić bo ena Krimovih adutov za polfinale. Foto: Ljubo Vukelič/Delo

Začetek sezone je bil boleč, seveda zaradi številnih poškodb. A rokometašice Krima so le izpolnile cilj in se uvrstile v polfinale prestižnega tekmovanja na stari celini – lige prvakinj. Dvakrat najboljše (2001, 2003) se bodo v polfinalu namerile proti norveškemu Larviku, a trener krimovk Tone Tiselj se je najprej ozrl tudi na tisti težaven uvod sezone. »Na začetku, sploh tista prva tekma s Clujem, ki je bila po moji oceni ključna za to sezono, so bile težave res takšne, da bi si jih kdo težko predstavljal. Zelo sem vesel in srečen, da je tej skupini ljudi, predvsem dekletom in trenerjem, ki delamo z njimi, uspelo to, kar se je tudi načrtovalo. Z veliko pozitivne energije, ki so jo imela dekleta, nam je le uspelo premagati vse težave in priti do tja, kjer menim, da nam je realno tudi mesto,« se je Tiselj spomnil začetka Krimove letošnje misije, kjer so njegove zasluge velike, da je ekipo pravšnje taktično in tehnično uigral.

»Trudil sem se po svojih močeh, a to je bilo daleč od tega, kar smo trenirali, kar smo načrtovali. V tej sezoni je bilo res ogromno improvizacije, veliko tudi intuicije, ker vsak dan prinaša neki nov problem. Vsakodnevno je bilo treba iskati nove rešitve, tako da sem vesel, da nam je skupaj uspelo,« doda.

Analiza Larvika

V prvi polovici aprila bosta sledila obračuna z Larvikom, Tiselj se bo v naslednjih tednih globoko posvetil analizi igre norveških predstavnic. »Že s ponedeljkom se je začelo gledati posnetke nasprotne ekipe, tako ekipo kot celoto in vsako posameznico bomo poskušali čim bolj analizirati, in ko se bodo dekleta po tednu dni vrnila z reprezentančnih priprav, nam ostane še 14 dni, da se pripravimo na našega nasprotnika. Gotovo pa imamo dovolj materiala,« opomni o igralkah z juga Norveške. Kaj pa drugi polfinale: Győr – Oltchim? »To sta dve ekipi, ki sta na začetku sezone veljali za največji favoritinji za naslov prvaka. Menim, da sta se obe tudi zasluženo uvrstili v polfinale. Győr je v letošnji sezoni res izrazito dominanten, ni izgubil nobene tekme. Vendar bomo videli, kakšen bo položaj aprila, zelo odprto je. Trenutno bi vsi rekli, da je Győr velik favorit, vendar zna realno biti zelo zanimiv polfinale,« meni Krimov trener.

Deli s prijatelji