POŠKODBA

Vprašljiv dvoboj Zavca s Kirgiškim levom

Objavljeno 02. avgust 2012 13.18 | Posodobljeno 02. avgust 2012 13.18 | Piše: T. L., STA

Zavec pa se še vedno ubada s poškodbo levega komolca, ki jo je staknil na treningu v Magdeburgu.

Bo Dejan Zavec 24. marca slavil tudi zaradi nove pesmi?

LJUBLJANA – Dejan Zavec se bo 25. avgusta v berlinski Areni O2 pomeril z 29-letnim Uzbekistancem Šerzodbekom Alimjanovom, je v sredo zvečer objavil njegov Ses Boxing. Zaradi poškodbe Zavca pa je dvoboj še vedno vprašljiv.

Alimajnov se je rodil v Kirgiziji in zato nosi vzdevek Kirgiški lev. Gre za uspešnega boksarja, ki je do zdaj v 23 dvobojih zbral 21 zmag, tokrat pa se bo prvič podal v ring tudi »zunaj nekdanje Sovjetske zveze«.

Zavec je dolgo čakal in dočakal

Zavec, nekdanji svetovni prvak po verziji IBF in aktualni medcelinski prvak v velterski kategoriji po verziji WBO, je o izboru nasprotnika povedal: »Dolgo sem čakal na nasprotnika, zdaj pa ga vendarle imam. Njegove kakovosti vsekakor ne želim izpodbijati, saj vemo, kako dobra je boksarska šola nekdanje Sovjetske zveze. Verjamem, da gre za boksarja, ki spada med 20, 30 najboljših na svetu, toda vendarle sem prepričan, da gre za nekoga, ki mi bo pomagal še izboljšati mesta na ranking lestvicah, in me bo ta borba lahko postavila nazaj v ospredje.«

Zdravniški pregled danes

Zavec pa se še vedno ubada s poškodbo levega komolca, ki jo je staknil na treningu v Magdeburgu. »Menim, da me čaka le manjši 'servis', ki ga bo treba opraviti, da bom spet pripravljen na borbo. Verjamem, da dvoboj v vsakem primeru bo, tudi želim si ga. Toda raje počakajmo na izvide,« je povedal Ptujčan, ki ga zdravniški pregledi čakajo danes.
 

Deli s prijatelji