PLAVANJE

Vozlova spet z državnim rekordom

Objavljeno 24. november 2012 11.52 | Posodobljeno 24. november 2012 11.52 | Piše: T. L., STA

Po pričakovanju so napredovali tudi Emil Tahirovič in Damir Dugonjić na 50 prsno ter svetovni rekorder Peter Mankoč na 100 mešano.

Tjaša Vozel.

CHARTRES – Tretji dan evropskega plavalnega prvenstva v Chartresu so si slovenski plavalci priborili štiri popoldanske nastope. Najbolj je z državnim rekordom na 100 prsno v jutranjem nastopu presenetila Tjaša Vozel, po pričakovanju pa so napredovali tudi Emil Tahirovič in Damir Dugonjić na 50 prsno ter svetovni rekorder Peter Mankoč na 100 mešano.

S slovenskim rekordom na sedmo mesto

Vozlova, plavalka kranjske Zvezde, je znova potrdila dobro formo in tudi na 100 prsno postavila nov slovenski rekord ter zasedla sedmo mesto. Z 1:07,50 je pred tedni postavljen rekord na Dunaju izboljšala še za 28 stotink sekunde in upa, da bo v polfinalu lahko dodala še kaj ter si priplavala prvi evropski finale v članski konkurenci. Za vsega eno mesto je polfinale v tej disciplini zgrešila 17. Tanja Šmid.

Stevens izboljšal osebni rekord za pol sekund

V polfinale na 50 prsno sta se po pričakovanjih prebila triglavan Emil Tahirovič in Ravenčan Damir Dugonjič na 50 prsno, ki sta zasedla šesto in osmo mesto, z dosežkom 26,98 pa je bil izjemno hiter Kranjčan. Mladinec Peter John Stevens, prav tako iz Triglava, je osebni rekord izboljšal za pol sekunde in pristal na 23. mestu, tri desetinke za izidi, ki so zagotavljali popoldanski nastop.

Peter Mankoč je plaval le za polfinale na 100 mešano in osvojil peto mesto, soliden pa je bil nastop velenjskega mladinca Žige Cerkovnika, ki je s 55,48 dosegel nov slovenski mladinski rekord in zasedel 20. mesto.

Solidno sta opravili tudi obe plavalki hrbtnega sloga. Ribničanka Lucija Kous je dosegla nov osebni rekord in bila 25., Pia Pavlič iz Triglava pa 39.. Žal je nastop v tej disciplini odpovedala triglavanka Anja Čarman, a njen nov slovenski rekord, dosežen v petkovi srebrni štafeti, bi davi zadostoval za drugo mesto. Med plavalkami na 400 prosto sta Tjaša Oder in Urša Bežan zasedli 13. in 14. mesto, a bili po času daleč od najboljše osmerice in večernega nastopa, Špela Bohinc je bila 18., Mojca Sagmeister pa 21.
 

Deli s prijatelji