NBA

Vnovič izvrstni Dragić z zmago bliže končnici

Objavljeno 10. april 2014 09.17 | Posodobljeno 10. april 2014 09.17 | Piše: D. P., STA

Točko več od Dragića je zbral Gerald Green, Eric Bledsoe je dodal 16 točk in šest skokov, P. J. Tucker pa 15 točk in devet skokov.

Goran Dragić se je spet izkazal.

NEW ORLEANS – Za slovenskim košarkarjem Goranom Dragićem je še en izvrsten večer v severnoameriški košarkarski ligi. Ljubljančan je bil znova odločilni mož za že tretjo zaporedno zmago moštva Phoenix Suns, ki je v gosteh premagalo New Orleans Pelicans s 94 : 88. Slovenski organizator igre je prispeval 20 točk in devet podaj.

Udrih ostal na klopi

Phoenix s tretjo zmago zaporedoma v zahodnem delu lige ostaja na osmem mestu, ki še vodi v končnico prvenstva. Dragićeva Sonca, s 47 zmagami in z 31 porazi, ostajajo v prednosti pred neposrednim izzivalcem. Phoenix ima namreč zmago več in poraz manj od devetega moštva Memphis Grizzlies, ki pa je doseglo pomembno domačo zmago proti dvakratnim branilcem naslova, moštvu Miami Heat s 107 : 102. Beno Udrih ni sodeloval pri zmagi Memphisa, saj je na podlagi odločitve trenerja znova ostal na klopi. Miami je izgubil kljub 37 točkam LeBrona Jamesa.

Razigrani Dragić

V New Orleansu je blestel Dragić, ki je 20 točkam in devetim asistencam, ob metu iz igre 8 : 14, dodal še tri blokade, tri skoke ter ukradeno žogo ob le dveh izgubljenih. Dragić je bil dvakrat natančen izza črte, zadel pa je tudi dve trojki (2 : 3). Točko več od Dragića je zbral Gerald Green, Eric Bledsoe je dodal 16 točk in šest skokov, P. J. Tucker pa 15 točk in devet skokov.

Deli s prijatelji