KOLESARSTVO

VN Avtomojster: Pibernik ugnal tudi Mezgeca

Objavljeno 20. oktober 2013 20.31 | Posodobljeno 20. oktober 2013 20.31 | Piše: STA, S. U.

Končala se je kolesarska sezona na slovenskih cestah.

Luka Pibernik je končal izredno uspešno sezono, v kateri je postal tudi državni prvak.

LJUBLJANA – V Podsmreki pri Ljubljani se je končala kolesarska sezona na slovenskih cestah. Zadnjo dirko, VN Avtomojstra, je dobil član Radenske, tudi organizatorja dirke, Luka Pibernik, ki je tako končal izredno uspešno sezono, v kateri je postal tudi državni prvak.

Mezgec našel motiv

V sprintu ubežne četverice, ki je za las prehitela glavnino, je kolesar iz Komende premagal Tomaža Noseta (Adria Mobil), Nika Burjeka (Sava Kranj) in Dejana Bajta (Amplatz), v sprintu glavnine pa je bil najhitrejši Luka Mezgec, še med tednom zmagovalec etape dirke po Pekingu. Mezgec je bil eden redkih kolesarjev, ki si služi kruh v tujini in je še našel motiv za zaključno dirko sezone.

»Težko je najti motiv, ko se sezona zaključuje. Jaz sem ga imel predvsem zaradi tega, ker je to domača dirka. In zmagati na njej je nekaj najlepšega,« je po zmagi dejal Pibernik, ki je v Gabrju na Dolenjskem poleti postal tudi absolutni prvak. »To je le pika na i uspešne sezone za Luko in za našo ekipo. Na slovenskih cestah smo osvojili praktično vse, kar se je dalo. Res smo lahko zadovoljni, tudi zaradi te zmage, ki za nas ogromno pomeni. Dirka se je odvijala tako, kot smo želeli. Glavnina, v kateri so bili najaktivnejši Novomeščani, ki jim je pomagal tudi Robert Vrečer, je sicer prišla blizu, a ubežnikov ni mogla ujeti,« se je smejalo Marku Polancu, trenerju Radenske.

Kdo so še zmagovalci?

Polanc je bil lahko zadovoljen tudi z dejstvom, da je njegov sin osvojil slovenski pokal, medtem ko je zlato Scottovo kolo v konkurenci do 23 let osvojil svetovni prvak Matej Mohorič (Sava Kranj), v konkurenci elite pa Simon Špilak. Prekmurski kolesar Katjuše tokrat ni nastopil, nagrado pa si je prislužil zaradi tega, ker je bil najboljši Slovenec na lestvici Mednarodne kolesarske zveze.

Pri ženskah je zlato Rogovo kolo osvojila Polona Batagelj, dirko v Podsmreki pa je dobila Urša Pintar, obe sta članice ekipe E'Leclerc Polet.

Deli s prijatelji