CRITERIUM DU DAUPHINE

Vivianiju skupinski sprint, Koren v glavnini

Objavljeno 03. junij 2013 18.25 | Posodobljeno 03. junij 2013 18.26 | Piše: STA, S. U.

Svetovni prvak v kronometru Nemec Tony Martin je v drugi etapi zaostal več kot šest minut.

Kristijan Koren.

PARIZ – Kristijan Koren, edini slovenski predstavnik na kolesarski dirki Criterium du Dauphine, je tudi v cilj druge, 191 kilometrov dolge etape prišel v cilj v glavnini, zasedel je 60. mesto. Zmagovalca etape je tokrat odločil skupinski sprint, v katerem je bil najhitrejši Korenov moštveni kolega pri Cannondalu Italijan Elia Viviani.

Drugo mesto je zasedel Belgijec Gianni Meersman, tretje pa Francoz Tony Gallopin. V skupnem seštevku je vodstvo zadržal zmagovalec prve etape Kanadčan David Veilleux (Europcar), Koren je z zaostankom minute in 57 sekund na 28. mestu.

Znebil se je enega izmed favoritov

»Ekipa je odlično opravila delo, tudi po štirih pobegih ni bilo panike, vse smo imeli pod nadzorom. Prepričan sem, da bo tako tudi jutri, v sredinem kronometru pa bo težko ubraniti rumeno majico. Dal bom vse od sebe, a dve minuti prednosti za tekmovalce, kot sta Chris Froome in Tony Martin, pred več kot 30-kilometrsko vožnjo na čas, ni veliko,« je dejal vodilni Kanadčan, ki pa očitno ni vedel, da se je danes znebil enega izmed favoritov za rumeno majico, Nemca Martina. Svetovni prvak v kronometru je namreč v drugi etapi zaostal več kot šest minut.
 

Deli s prijatelji