SVETOVNO PRVENSTVO

Visoka zmaga Španije, Brazilci premagali Beloruse

Objavljeno 19. januar 2015 23.24 | Posodobljeno 19. januar 2015 23.25 | Piše: STA, Ma. F.

Španci so si že zagotovili napredovanje, potem ko so dosegli tretjo zmago v treh nastopih.

DOHA – Na svetovnem prvenstvu v rokometu so danes prve tekme 3. kroga igrali v skupinah A in B. V skupini A, kjer je Katar Slovenijo premagal z 31 : 29, je Španija prepričljivo odpravila Čile s 37 : 16, Brazilija pa tudi brez večjih težav Belorusijo s 34 : 29. V drugi skupini je Hrvaška povozila Iran, Makedonija pa za tri gole premagala BiH.

Španci so si že zagotovili napredovanje, potem ko so dosegli tretjo zmago v treh nastopih. Španci so v prvem delu prejeli le sedem zadetkov, nato pa še bolj stopili na plin. Razlika je bila na koncu 19 golov, največ sta jih za Špance prispevala Cristian Ugalde (6) in Valero Rivera (7).

Belorusija še brez točke

Belorusija ostaja po treh tekmah še brez točke. Belorusi so vseskozi lovili Brazilce, se jim najbolj približali na 19 : 20, potem pa spet dovolili serijo treh zadetkov, razlike pa Brazilija ni več spustila iz rok. Felipe Ribeiro z devetimi goli je najbolj rešetal belorusko mrežo, Belorusija pa je imela sicer tri igralce s po šestimi goli, tudi Sergeja Rutenko.

Hrvaška v drugi skupini ni imela težav z Iranom. Ob polčasu je bila razlika šest golov, na koncu pa je bilo kar 41 : 22. Hrvati so lahko odpočili pol ekipe, najboljši je bil Zlatko Horvat z 12 goli. Tesnejše je bilo na tekmi med Makedonijo in BiH. Makedonci so na koncu zmagali s 25 : 22 in imajo prav tako kot Hrvati tri zmage. Še nekaj minut pred koncem je bil izid 22 : 21, potem pa sta tekmo odločila Kiro Lazarov in Renato Vugrinec. V zadnji tekmi te skupine sta se Avstrija in Tunizija razšli s 25 : 25.
 

Deli s prijatelji