DVORANSKI NOGOMET

Vijolice ciljajo na nov naslov

Objavljeno 17. september 2014 23.03 | Posodobljeno 17. september 2014 23.06 | Piše: Drago Perko

V petek se začenja 20. sezona DP v dvoranskem nogometu, sodelovalo bo deset moštev.

»To je dobro za naš dvoranski nogomet, da bo liga močna,« pred začetkom jubilejne 20. sezone v 1. Slovenski futsal ligi meni Mile Simeunovič, legenda okroglega usnja in igranja v dvorani. Kljub 38 letom bo še vedno igral, le klub je zamenjal. Iz Litije se je preselil v Rogaško Slatino, v tabor Dobovca Pivovarne Kozel.

Prvaki do superpokala

Slovenske dvorane bodo spet oživele, v petek pa se s petimi tekmami začenja nova sezona. Ta bo jubilejna, v njej pa bo vnovič sodelovalo deset klubov. Primorski konec bodo zastopali državni prvak Oplast Kobarid, Puntar Tolmin in Bronx Škofije. Barve osrednje Slovenije bodo branili pokalni prvak Litija, Velike Lašče ter Fragmat Extrem Sodražica, z vzhoda pa prihajajo Sevnica, Benedikt (vodil ga bo nekdanji selektor Darko Križman), RE/MAX Maribor in kozli iz Rogaške Slatine. Aktualni državni prvak se je okrepil z bivšim mladim reprezentantom Anžetom Širokom, ki bo ekipi pomagal tudi v ligi prvakov. Kobaridci jo bodo med 2. in 5. oktobrom odigrali v Novi Gorici, ekipa Saša Lebana je ohranila šampionski pečat, vključno z izkušenim nekdanjim reprezentančnim triom Jaka Sovdat-Primož Zorč-Rajko Uršič. Zobe so pokazali že minuli vikend, ko so v boju z Litijo prišli do superpokalnega naslova, sploh prvega v klubski zgodovini.

Filekovič na pomoč

Poznavalci futsal scene menijo, da bodo prav Mariborčani in Slatinčani glavni konkurenti Oplasta v boju za naslov državnega prvaka. V Maribor je prišel za glavnega trenerja Drago Adamič, ki je prevetril zasedbo, novi član je nekdanji as z velikega igrišča Suad Filekovič, za nameček sta z Obale prišla nekdanja reprezentanta v futsalu Rok Grželj in Slaven Radiškovič, iz Francije pa se je vrnil Aleš Vrabel. »Vsekakor želimo napolniti dvorano Tabor,« ne skriva ambicij kapetan štajerske vrste Uroš Kaučič, ki ne skriva še, da se ekipa spogleduje z državnim naslovom. Takšne ambicije imajo tudi v Rogaški Slatini, kjer se bo po novem igral futsal. Zadnji dve sezoni so bili igralci Dobovca gostje nove športne dvorane Rogatec, a je bilo precej manj publike. »Dvorana v Slatini je prijetnejša tudi za igranje,« ocenjuje Simeunovič, ki bo ob Roku Mordeju in Urošu Krofliču vlečni konj kozlov, kot jih že ljubkovalno kličejo navijači.

Prenova Litije

Največji remont so doživeli Litijani. Njihove vrste so zapustili Mile Simeunovič, Damir Pertič, Dejan Simič, Darko Tokič, Danijel Pantič in Matevž Osredkar. Novinci so Denis Totoškovič, Nermin Hasanbegovič, Marko Bubnjič, Roman Hribar, Marko Šarkovič, Svetozar Rastoka, vratarja Primož Relič in Max Dimec, Miha Štrus ter povratnik v klub Nikola Jandrič. Kapetanski trak bo po novem nosil Gašper Vrhovec. »Ne pozabite Sevnice,« pa je slišati iz Posavja, kjer se pod predsednikom Markom Liscem s sodelavci in taktirko trenerja Mitje Jonteza piše resna športna zgodba. Prišli so iz 2. SFL, stavili na domače sile, vmes vzgojili nekaj igralcev, na pomoč pa vzeli izkušeni dvojec Nenad Kurtič-Ševzet Mehič. Lani so bili drugi v pokalu Terme Olimia in tretji v državnem prvenstvu. Letos bi na obeh frontah radi šli korak višje. Ne gre spregledati, da so bili Sevničani, takrat še pod imenom Mizarstvo Krošelj, državni prvaki zdaj že daljnega leta 1998. Z Miletom pa se gre strinjati; liga bo resnično močna.

 

Deli s prijatelji