23 TOČK

VIDEO: Vujačić blestel na parketu

Objavljeno 10. marec 2016 10.05 | Posodobljeno 10. marec 2016 10.11 | Piše: STA, Ro. S.

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić pri Miamiju tokrat ni bil strelsko razpoložen.

PHOENIX – Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je z Miamijem v severnoameriški ligi NBA izgubil proti Milwaukeeju s 108 : 114. Ljubljančan je v 36 minutah dosegel 10 točk, tri skoke in šest podaj. Saša Vujačić je z New Yorkom s 128 : 97 premagal Phoenix, Mariborčan pa je v 33 minutah prispeval 23 točk, pet skokov, eno ukradeno žogo in podajo.

Triindvajset točk je pri New Yorku dosegel tudi Carmelo Anthony, prvi strelec tekme pa je bil Phoenixov Devin Booker z 32 točkami. Vujačić je zadnji dve tekmi kratkohlačnikov izpustil, prvič po novembru je tekmo začel v prvi peterki. Dosegel je rekord sezone, iz igre metal 7 : 8, izjemen je bil tudi pri metu za tri točke, saj je od osmih poskusov zadel kar sedemkrat.

»Zgodaj sem prišel v ritem. Igrali smo na pravi način. Podajali smo si žogo, igrali kot ekipa na obeh straneh igrišča. To je pomagalo vsem, da smo imeli dobro tekmo,« so bile besede Vujačića, ki si je prislužil tudi pohvalo začasnega trenerja New Yorka Kurta Rambisa. »Za nekoga, ki je tako dolgo sedel in ni igral in je prišel na igrišče, dal doprinos na obeh straneh igrišča ... Res sem vesel zanj.«

Izjemnega Vujačića si oglejte v videu: 

Deli s prijatelji