AKCIJA

VIDEO: Udrih: Bil sem agresiven

Objavljeno 20. april 2015 13.37 | Posodobljeno 20. april 2015 13.37 | Piše: STA, A. L.

Trener Portlanda Terry Stotts je Udriha označil »faktor X«.

Beno Udrih.

MEMPHIS – Slovenski košarkar Beno Udrih je izvrstno odigral prvo tekmo prvega kroga končnice severnoameriške lige NBA. Svojemu Memphisu je z 20 točkami, s sedmimi skoki in prav toliko podajami v 24 minutah pomagal do zmage nad Portlandom s 100 : 86.

Udrih je odigral svojo najboljšo tekmo končnice od skupno 44. Zadel je prvih šest metov iz igre, potem ko je ob koncu prve četrtine vstopil v igro s klopi. V zadnji četrtini je s svojo predstavo omogočil Miku Conleyju, da je počival ves ta del igre, potem ko se je vrnil po štirih tekmah odsotnosti zaradi težav z desnim stopalom.

Trener ga je označil za »faktor X«

Udrih, ki je postal prvi rezervni igralec v končnici s takim učinkom po Nicku van Exlu iz leta 2003, je za svojo dobro predstavo pohvalil tudi center Kosto Koufasa, ki mu je dobro odpiral prostor. »Bil sem povsem prost pri metih. Take pač moram izkoristiti. Bil sem agresiven,« je ameriškim medijem povedal Udrih, ki ga je trener Portlanda Terry Stotts označil za »faktor X«.

»Naredil je vsega po malem. Je igralec v ligi NBA, tukaj je že dolgo in je zelo učinkovit,« je dejal Stotts.

Memphisu sta izdatno pomagala tudi Zach Randolph s 16 točkami in z 11 skoki ter Marc Gasol s 15 točkami in z 11 skoki. Šestnajst točk pa je prispeval tudi Mike Conley.

Deli s prijatelji