TRAGIČNO

VIDEO: Turški tekvondoist umrl v boju s Slovencem

Objavljeno 23. februar 2014 17.08 | Posodobljeno 23. februar 2014 17.09 | Piše: Da. M.

Dvoboj ni bil vzrok za smrt.

Na odprtem prvenstvu Egipta v tekvondoju olimpijskega združenja WTF se je najbolje uvrstil Ivan Trajkovič, ki je zasedel tretje mesto v kategoriji nad 87 kilogramov. Prvenstvo pa se je tragično končalo za turškega tekmovalca Akbalika Seyithana, ki je v boju s slovenskim predstavnikom Juretom Pantarjem umrl.

Pantar za Turkovo smrt ni kriv, saj je imel 21-letni Seyithana prirojeno srčno napako. Zaradi nje se je med bojem zgrudil, takoj je k njemu prihitela zdravniška pomoč iz Egipta in Velike Britanije. Seyithana so odpeljali v bolnišnico, tekma pa je bila za dve uri prekinjena, poroča LiveLeak.

»Za tragedijo sem izvedel zelo zgodaj zjutraj in bil izredno šokiran. V mojem imenu in imenu svetovne tekvondo federacije izrekam globoko sožalje njegovi družini in celotnemu turškemu tekvondo združenju,« je ob tragediji dejal predsednik združenja WTF Chakir Chelbat.

Čeprav Pantarjev boj ni bil kriv za smrt, pa je na našega tekmovalca vseeno vplival. Naslednji dvoboj z Angležem Jordanom Gaylom je namreč izgubil s 5 : 10, piše Delo.

Deli s prijatelji