IZKLJUČITEV

VIDEO: Šok na dirki po Franciji! Sagan raztreščil Cavendisha

Objavljeno 04. julij 2017 20.30 | Posodobljeno 04. julij 2017 21.40 | Piše: STA, S. U.

Sodniki so Sagana izključili z dirke.

VITTEL Francoski kolesar Arnaud Demare je zmagovalec četrte etape dirke po Franciji, ki se je s sprintom po 207,5 kilometra končala v Vittelu. Etapo je v zadnjih metrih zaznamoval incident med Slovakom Petrom Saganom in Britancem Markom Cavendishem. Rumeno majico vodilnega je zadržal Britanec Geraint Thomas iz ekipe Sky.

Sodniki na kolesarski dirki po Franciji so zaradi incidenta v zaključku današnje etape z dirke izključili dvakratnega svetovnega prvaka Petra Sagana. Slovak je v sprintu s komolcem udaril Britanca Marka Cavendisha, ki je grdo padel. Sagan je hitro uvidel napako. Nekaj minut po cilju, vmes je zdravniška služba oskrbela Cavendisha in se je ob pomoči moštvenih kolegov vrnil na moštveni avtobus, je prišel do obtolčenega Britanca in se mu opravičil.

Sprva so Saganu odvzeli drugo mesto in ga postavili na 115. mesto, v skupnem seštevku so mi prisodili kazenskih 30 sekund. Nato so mu odvzeli še točke, ki jih je osvojil danes za drugo mesto ter pred tem na vmesnem sprintu, kasneje pa je odjeknila novica, da so sodniki svetovnega prvaka kar izključili. To pomeni, da se Sagan ne bo mogel potegovati za šesto zaporedno zeleno majico za najboljšega po točkah. Do letošnje dirke jih je zbral pet po vrsti in je lovil rekord Nemca Erika Zabla.

»Odločili smo se diskvalificirati Petra Sagana s Tour de Franca 2017, ker je zelo ogrožal nekatere svoje kolege v zaključnih metrih sprinta v Vittelu,« je sporočil predsednik sodniškega odbora Philippe Marien.

Junak dneva je bil Belgijec Guillaume Van Keirsbulck, ki se je v beg podal kmalu po startu v Mondorf-les-Bainsu, toda bežal je sam. Glavnina ga je ujela slabih 17 kilometrov od cilja.

V sredo bo na prvi resni preizkus za kolesarje, ki se bodo borili za skupno razvrstitev. Etapa se bo po 160,5 kilometra končala z vzponom prve kategorije na La Planche.

Deli s prijatelji