TALENT IN POL

VIDEO: Slovenski čudežni deček obnorel Madrid

Objavljeno 18. maj 2015 09.38 | Posodobljeno 18. maj 2015 09.43 | Piše: D. P.

Slovenski ljubitelji košarke verjamejo, da ni daleč dan, ko bo Dončić oblekel dres Slovenije na uradnem tekmovanju.

Luka Dončić je pravi košarkarski biser.

MADRID – V Madridu slavijo slovenskega čudežnega dečka. Pa tokrat ne mislimo Jana Oblaka, vratarja Atletica, ki je pred časom v jok spravil slavnega Ronalda. Tokrat smo pri košarkarjih Reala, kjer skrbno bedijo nad razvojem 16-letnega Luke Dončića.

Najboljši

Da v Realu vedo, kako z mladimi, je Dončić vnovič dokazal v finalu mladinske evrolige. Real je v finalu s 73 : 70 ugnal Crveno zvezdo. Dončić je k zmagi prispeval 14 točk in 11 skokov. Za nameček pa je bil imenovan tudi za najkoristnejšega igralca.

Starša v Španiji

»Vesel sem te zmage. To je zgodovinski uspeh, lani nas je premagala ravno Crvena zvezda. Igrali smo brez pritiska, taka so bila tudi navodila našega trenerja,« je po zmagi povedal Dončić, ki sta ga na tribuni spremljala tudi starša Saša Dončić in mati Mirjam Poterbin.

Real ima tudi strog režim glede intervjujev in pogovorov z mediji. Včeraj je prvič javno spregovoril (izjava po tekmi), za vse intervjuje pa bo na voljo šele, ko dopolni 18 let.

Iz Olimpijine šole

Dončić je v Madridu že tretjo sezono, napredek je izjemen. Nekdanji košarkar Košarkarske šole Uniona Olimpije se razvija izvrstno in iz tekme v tekmo kaže svoj izjemni talent. V letošnji sezoni je debitiral tudi v članski ekipi Reala.

V kateri reprezentanci?

Slovenski ljubitelji košarke pa verjamejo, da ni daleč dan, ko bo Dončić oblekel dres Slovenije na uradnem tekmovanju. Do zdaj mu je to dvakrat preprečila poškodba. Kateri reprezentanci (mladinski, U20 ali člani) bo pomagal letos poleti, še ni jasno.

Deli s prijatelji