ŠKOF DO ZGODVINE?

VIDEO: Slovenec z milijarderji proti vrhu Evrope

Objavljeno 03. junij 2017 21.34 | Posodobljeno 03. junij 2017 23.57 | Piše: Ma. M.

Gorazd Škof, ki za slovenskega rokometnega selektorja Veselina Veujovića ni dovolj dober, je blizu tega, da titulo evropskega prvaka prevzame od Uroša Zormana. Trije Slovenci razočarani.

Slovenski rokometni vratar Gorazd Škof, ki nosi dres pariškega kluba PSG, bi se v jeseni svoje rokometne kariere lahko veselil prvega skoka na vrh Evrope. V polfinalu elitnega tekmovanja je PSG pred razprodano kölnsko dvorano premagal madžarski Veszprem. Škof je v družbi soigralcev in zvezdnikov, kot so Nikola Karabatić, Mikkel Hansen, Uwe Gensheimer, Luc Abalo, Thierry Omeyer in drugih, na dobri poti, da v nedeljo dvigne pokal.

V pretekli sezoni se je najboljšega v Evropi s poljskim klubom Kielce veselil Uroš Zorman (zanj je bila to že četrta evropska lovorika). Brez pa bodo letos zagotovo nekdanji slovenski reprezentant Dragan Gajič ter aktualna člana izbrane vrste Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč. Nihče od njih v karieri še ni osvojil lige prvakov. Čeprav so v polfinalu proti PSG igrali pomembno vlogo, so bili z Veszpremom preslabi za francoske bogataše, ki jih vodi Zvonimir Noka Serdarušić.

V finalu Paris SG čaka Vardar, ki je premagal katalonsko Barcelono.

Deli s prijatelji