EVROLIGA

VIDEO: Ob živce spravil Srbijo: Slovenec je okradel Zvezdo

Objavljeno 29. marec 2017 20.22 | Posodobljeno 29. marec 2017 20.24 | Piše: S. U.

V evroligi odmeva sporna odločitev slovenskega sodnika Damirja Javorja na tekmi med Crveno zvezdo in Olympiakosom.

BEOGRAD – Tri kroge pred koncem rednega dela je znanih šest udeležencev zaključnih bojev v košarkarski evroligi. Med njimi bosta tudi dva Slovenca, Luka Dončić z Real Madridom in Jaka Blažič v dresu Baskonie. Na voljo sta še dve mesti, v najboljšem položaju pa sta Anadolu Efes Istanbul in Crvena zvezda. Ta bi si lahko četrtfinale že zagotovila, vendar je v Beogradu izgubila po podaljšku proti Olympiakosu.

No, ravno na tej tekmi pa je slovenski sodnik Damir Javor dobesedno ob živce spravil celo Srbijo. Odločitev našega sodnika je v dramatični končnici dvignila ogromno prahu. V zadnjih minutah rednega dela tekme je Zvezdin košarkar Marko Gudurić krenil v prodor, žoga mu je padla iz rok, se odbila od grškega košarkarja Agravanisa ter se nato vrnila njemu. Gudurić jo je, še preden je padla v avt, vrgel v Grka in sodnik Amit Balak je pokazal, da je žoga za Crveno zvezdo. 

Glavni sodnik Javor se je po prepričevanju Olympiakosove klopi odločil pogledati posnetek, a nikakor ni mogel ugotoviti, kaj točno se je zgodilo. Dosodil je »mrtvo žogo«, Olympiakos pa je dobil zadnji napad, sledili so podaljški in poraz Zvezde. 

Po poročanju srbskih medijev je naš delivec pravice obtožen, da je kršil pravila. Če namreč posnetek ne pokaže dovolj dobro, kaj točno se je zgodilo, mora obveljati že sprejeta sodniška odločitev. 

Deli s prijatelji