NBA

VIDEO: Noro! Tako je Dragić ustavil zmagovalni niz Bostona

Objavljeno 23. november 2017 12.03 | Posodobljeno 23. november 2017 12.04 | Piše: STA, P. Pa.

Slovenski košarkarski as je Vročico popeljal do velike zmage.

MIAMI – Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je v obračunu proti letos odličnemu Bostonu pokazal eno najboljših predstav v letošnji sezoni severnoameriške profesionalne lige NBA. Ljubljančan je bil najbolj zaslužen, da je njegov Miami zaustavil niz 16 zaporednih zmag Bostona, dosegel je 27 točk, zbral pa še pet skokov in štiri asistence.

Miami je v domači dvorani zmagal s 104 : 98, poleg Dragića je bil razpoložen tudi Dion Waiters, ki je prispeval le točko manj od slovenskega asa.

Kapetan zlate slovenske reprezentance, ki je letos osvojila naslov evropskih prvakov, je, kar se tiče učinkovitosti, prikazal svojo drugo najboljšo predstavo v sezoni. Več točk, 29, je 8. novembra dosegel ob zmagi proti svojemu nekdanjemu moštvu Phoenix Suns. V tej sezoni ima Dragić povprečje 18,3 točke na tekmo, ob tem pa povprečno beleži še 4,3 skoka in 4,7 podaje.

Enaintridesetletni Ljubljančan je najboljši strelec Miamija, na lestvici najučinkovitejših strelcev po številu točk na tekmo pa je na 38. mestu. Vodi tvorec igre Houstona James Harden z 31,6 točke na tekmo. Dragić je po številu podaj na tekmo na 33. mestu.

Boston je zaostajal že 18 točk, a je v zadnji četrtini z nizom 13 : 0 skoraj prišel do preobrata ter se je Vročici približal na le eno točko, ko je udaril Waiters, tudi s srečno trojko, in se je žoga trikrat odbila od obroča ter na koncu le spolzela skozi mrežico. Miami je tako prekinil četrti najdaljši zmagoviti niz v zgodovini moštva iz Bostona.

»Ti fantje niso kar tako dobili 16 tekem. To je bil precej ogorčen boj,« je po dvoboju dejal Waiters.

Veliki skalp je uspel tudi ekipi Oklahoma City Thunder, ki je s 108 : 91 premagala aktualne prvake lige NBA Golden State Warrriors. Kevin Durant, ki je lani Thunder zamenjal za Warrriors, je imel težak večer, saj ga je že na začetku pričakal zbor navijaških žvižgov. Bitko pod obročema je dobil Russel Westbrook, ki je bil najuspešnejši s 34 točkami. Pri Bojevnikih je Stephen Curry vpisal 24 točk, Durant se je ustavil pri 21 točkah.

Deli s prijatelji