LIGA NBA

VIDEO: Miami prvak, LeBron James MVP

Objavljeno 22. junij 2012 09.15 | Posodobljeno 22. junij 2012 09.16 | Piše: D. P., STA

Kevin Durant je bil 32 točkami in 11 skoki najboljši igralec gostov.

Miami drugič do naslova, prvič pa se veseli tudi LeBron James.

MIAMI – Ekipa Miami Heat je po visoki zmagi domači nad moštvom Oklahoma City Thunder s 121 : 106 na peti tekmi finala severnoameriške košarkarske lige NBA prišla do naslova prvaka, drugega v zgodovini kluba po letu 2006. Za skupni izid 4 : 1 v finalni seriji ima največ zaslug LeBron James, ki je bil izbran za najboljšega igralca končnice.

Dočakal je

»Čas je že bil. To je najsrečnejši trenutek mojega življenja. Rad bi ga delil z vami, uresničile so se mi sanje,« je dejal James pred polno dvorano dvorano v Miamiju.

Sedem trojk Millerja

James je na peti tekmi dosegel trojni dvojček; zbral je 26 točk, 13 podaj in 11 skokov. Chris Bosh je dodal 23 točk, Dwyane Wade, pa 20. Članom trojice »veličastnih« se je priključil tudi Mike Miller s 23 točkami in le eno zgrešeno trojko iz osmih poskusov.

Kevin Durant je bil 32 točkami in 11 skoki najboljši igralec gostov, ki so v finalni seriji povedli z 1 : 0, nato pa izgubili štiri zaporedne dvoboje. Po izenačenih prejšnjih srečanjih so igralci Miamija na peti tekmi prišli do visoke prednosti že pred zaključkom in James, Wade ter Bosh zadnje tri minute in sekundo sploh niso več igrali.

Deli s prijatelji