ROKOMETNA LIGA PRVAKOV

VIDEO: Makedonski Vardar pokoril Evropo

Objavljeno 04. junij 2017 22.19 | Posodobljeno 04. junij 2017 22.20 | Piše: STA, S. U.

Slovenski vratar Gorazd Škof je bil v postavi PSG, a ni stopil na igrišče.

KÖLN – Rokometaši makedonskega Vardarja iz Skopja so letošnji zmagovalci evropske lige prvakov, potem ko so na današnji finalni tekmi zaključnega turnirja v nemškem Kölnu premagali francoski Paris St. Germain s 24 : 23 (11 : 12). Madžarski Veszprem je v tekmi za tretje mesto ugnal špansko Barcelono s 34 : 30 (18 : 17).

Makedonska ekipa je pokorila Evropo. Po sobotni polfinalni zmagi nad Barcelono je danes na kolena spravila še francosko zvezdniško zasedbo – njen letni proračun kluba znaša kar 17,5 milijona evrov –, mož odločitve pa je bil hrvaški krilni igralec Ivan Čupić, ki je sekundo pred koncem razburljivega dvoboja dosegel zmagoviti gol. Za skopsko ekipo je to prva evropska lovorika.

V makedonski ekipi je bil strelsko najučinkovitejši Timur Dibirov s sedmimi zadetki, v francoski pa Nikola Karabatić s petimi. Slovenski vratar Gorazd Škof je bil v postavi PSG, a ni stopil na igrišče.

Tekma za tretje mesto se je končala z zmagoslavjem Veszprema, ki si je odločilno prednost priigral sredi drugega polčasa. V 47. minuti je povedel za pet golov (27 : 22), lepo zalogo v zadetkih pa zanesljivo zadržal do konca tekme.

Od treh slovenskih rokometašev v majici madžarskega prvaka je Dragan Gajić dosegel dva gola, medtem ko se Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč nista vpisala med strelce. V madžarski ekipi je bil najučinkovitejši Islandec Aron Palmarsson z osmimi goli, po šest so jih dosegli Španec Cristian Ugalde ter Madžara Laszlo Nagy in Mate Lekai. Pri poražencih je Francoz Timothey N'Guessan dosegel šest zadetkov, Španca Raul Entrerrios in Valero Rivera pa po pet.

Deli s prijatelji