KOŠARKARSKI BISER

VIDEO: Luka Dončić piše zgodovino in podira rekorde

Objavljeno 30. november 2015 11.03 | Posodobljeno 30. november 2015 11.03 | Piše: STA, S. U.

Slovenski čudežni deček je v dresu Real Madrida odigral svojo najboljšo partijo: 15 točk, šest skokov, štiri podaje, statistični indeks 22.

Predstava mladega Ljubljančana, ki je iz igre metal 6 : 9, vključno z atraktivnim zabijanjem ter s ključno trojko dobro minuto pred koncem, je bila po tekmi tema pogovorov.

MADRID – Slovenski čudežni deček izpod košev, 16-letni Luka Dončić, je danes osrednja figura na naslovnicah košarkarskih medijev v Španiji. V dresu Real Madrida je odigral svojo najboljšo partijo: 15 točk, šest skokov, štiri podaje, statistični indeks 22. To pri tej starosti ni uspelo še nobenemu igralcu v španski ligi.

Real Madrid je prav po njegovi zaslugi dosegel sedmo zaporedno zmago v ligi Andesa. Slavil je na gostovanju pri Bilbau (99 : 92), ekipi, ki tekmuje v isti skupini evropskega pokala kot Union Olimpija.

Predstava mladega Ljubljančana, ki je iz igre metal 6 : 9, vključno z atraktivnim zabijanjem ter s ključno trojko dobro minuto pred koncem, je bila po tekmi tema pogovorov. Na novinarski konferenci je na vprašanja o Dončiću odgovarjal tudi trener Pablo Laso: »Če ne bi vedel, ne bi verjel. Dončić ima res le 16 let,« je dejal trener. Nato pa dodal: »A me to ne preseneča, saj mu soigralci zaupajo. In on njim.«

Dončić, ki bo 17 let dopolnil šele 28. februarja, je z dosežkom v Bilbau podrl rekord Rickyja Rubia, ki je pri teh letih dosegel 12 točk in imel statistični indeks 18. Sicer je Dončić tretji najmlajši igralec, ki je debitiral v španskem prvenstvu. To se je zgodilo aprila letos. Pred njim sta bila mlajša le Ricky Rubio (14 let, 11 mesecev) in Angel Rebolo (15 let, 3 mesece).

Deli s prijatelji