LIGA NHL

VIDEO + FOTO: Kopitarju Vragi vzeli veselje

Objavljeno 07. junij 2012 09.21 | Posodobljeno 07. junij 2012 09.21 | Piše: D. P., STA

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih petih minutah.

LOS ANGELES – Ekipa Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja ni izkoristila prve zaključne žoge za osvojitev naslova prvaka lige NHL. Moštvo New Jersey Devils je v zadnji tretjini tekme prišlo do prve zmage v seriji in tako ohranilo upe na preobrat.

V dveh minutah do 1 : 1

Potem ko sta uvodni dve tretjini minili brez zadetkov, so v tretji prvi mrežo zatresli gosti. Uspešen je bil Peter Eliaš, ki je zadel 12 minut in 4 sekunde pred koncem tekme. Že dobro minuto pozneje je z igralcem več po podajah Mika Richardsa in Kopitarja izenačil Drew Doughty.

Veteran Brodeur z 21 obrambami

Toda gosti se niso predali, saj je bil Adam Henrique dobre štiri minute pred koncem strelec zadetka za vodstvo, gol v prazno mrežo za 3 : 1 pa je dodal še Ilja Kovaljčuk. Vratar gostov Martin Brodeur je zbral 21 obramb in pomagal Vragom do pete tekme v finalu NHL.

Podjetni gostje

Kralji bodo imeli novo priložnost za osvojitev Stanleyjevega pokala v noči na nedeljo, ko bodo gostovali v Newarku. Gostje so bili precej podjetnejši – v zadnji tretjini so imeli 10 strelov, domačin le 5. Anže Kopitar je ob zadetku prispeval podajo.

Peta, morda že odločilna tekma bo 9. junija.

 

Deli s prijatelji