ALL STARS

VIDEO: Dragić junak na tekmi, a med zvezdami ga ne bo?

Objavljeno 31. januar 2014 08.57 | Posodobljeno 31. januar 2014 08.57 | Piše: STA, A. L.

Slovenski košarkar ni dobil dovolj glasov, da bi se uvrstil v zvezdniško tekmo.

Goran Dragić je bil prvi igralec srečanja.

INDIANAPOLIS – Slovenski košarkar Goran Dragić še naprej blesti pod koši severnoameriške lige NBA. Dragić je s soigralci iz Phoenixa v gosteh premagal Indiano, najboljšo ekipo lige, s 102 : 94. Z 28 točkami je bil najboljši strelec tekme, v statistiko pa je vpisal tudi sedem podaj in tri skoke.

New York pa je pred domačimi navijači zanesljivo s 117 : 86 ugnal Cleveland. Beno Udrih znova ni igral za Newyorčane, vzrok je bolezen.


Tekma zvezd brez Dragića?

Slovenski košarkar Goran Dragić bo kljub življenjski formi bržčas ostal brez nastopa na tekmi zvezd severnoameriške lige NBA. Potem ko navijači Dragiću v glasovanju niso namenili dovolj glasov za uvrstitev v ekipo, ga zdaj ni niti med rezervisti, ki so jih izbrali trenerji.

A nekaj upanja za Dragića še ostaja. Kobe Bryant je poškodovan in ne bo igral, kdo pa bo namesto njega v tekmi zvezd, bo odločil komisar lige.

V prvi peterki vzhoda bodo zaigrali Miamijev LeBron James, Carmelo Anthony (New York Knicks), Indianin Paul George, Miamijev Dwyane Wade ter Clevelandov Kyrie Irving.

Rezerve bodo Chris Bosh (Miami Heat), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Roy Hibbert (Indiana Pacers), Joe Johnson (Brooklyn Nets), Paul Millsap (Atlanta Hawks), Joakim Noah (Chicago Bulls) in John Wall (Washington Wizards).

Na zahodu bodo začeli Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Blake Griffin (Los Angeles Clippers), Kevin Love (Minnesota Timberwolves) in Stephen Curry (Golden State Warriors), dovolj glasov za prvo peterko pa je dobil tudi poškodovani Bryant.

Rezervisti so LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers), James Harden (Houston Rockets), Dwight Howard (Houston Rockets), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks), Tony Parker (San Antonio Spurs) in Chris Paul (Los Angeles Clippers).

Indianin Frank Vogel in Scott Brooks iz Oklahoma Cityja bosta trenerja vzhoda oziroma zahoda.

Deli s prijatelji