SVETOVNI POKAL

Velenškova druga v Sofiji, Polavderjeva peta

Objavljeno 03. februar 2013 18.29 | Posodobljeno 03. februar 2013 18.34 | Piše: Ma. F., STA

Lucija Polavder se je morala v kategoriji nad 78 kg zadovoljiti s petim mestom.

Ana Velenšek je osvojila drugo mesto v kategoriji do 78 kilogramov.

SOFIJA – Slovenske judoistke so nastopile na tekmi svetovnega pokala v Sofiji. Drugi dan tekmovanja je v konkurenci 168 tekmovalk iz 27 držav Ana Velenšek osvojila drugo mesto v kategoriji do 78 kilogramov. V finalu je bila od Celjanke boljša le Francozinja Audrey Tcheumeo.

Danes je nastopila tudi Lucija Polavder, ki pa se je morala v kategoriji nad 78 kg zadovoljiti s petim mestom. V isti kategoriji kot Velenškova je nastopila še Urška Gračner in bila sedma. Anka Pogačnik je v kategoriji do 70 kilogramov izpadla v prvem krogu.

Nekaj odmevnih uvrstitev so Slovenke zabeležile že v soboto. Najuspešnejša je bila Tina Trstenjak, ki je v kategoriji do 63 kilogramov v finalu izgubila proti Japonki Miku Taširo in osvojila drugo mesto. V isti kategoriji je bila Nina Milošević tretja. V kategoriji, kjer je še do te sezone tekmovala tudi zlata olimpijka Urška Žolnir, je v soboto nastopila še Vlora Beđeti in tekmo končala na petem mestu. Vesna Đukić je nastopila v kategoriji do 57 kilogramov in prav tako osvojila peto mesto.

Deli s prijatelji