PRVA LIGA

Velenjskim rokometašem triler v Rdeči dvorani

Objavljeno 20. maj 2015 23.28 | Posodobljeno 20. maj 2015 23.28 | Piše: STA, Mo. S.

Rokometaši velenjskega Gorenja so v tretji polfinalni tekmi končnice prve lige premagali mariborski Branik.

VELENJE – Rokometaši velenjskega Gorenja so v tretji polfinalni tekmi končnice 1. NLB Leasing lige premagali mariborski Branik s 37 : 34 (16 : 19).

V prvem polčasu je bila pobuda na strani gostov, z brezkompromisno igro so vseskozi dodatno utrujali »ose«, ob tem je tudi mariborski strateg Boris Denić veliko bolj pretkano vlekel niti igre od velenjskega trenerja Gregorja Cvijića. Denić je v boj za finale uporabil praktično vse svoje izbrance, Cvijić je rotiral nekoliko manj, celoten prvi polčas pa je odigral s Stašem Skubetom, katerega pripravljenost je zaradi poškodbe mečne mišice precej načeta.

Velenjčani so v prvi polovici tekme le enkrat vodili (v deveti minuti je bilo 5 : 4), vse drugo je bilo bolj ali manj na strani gostujoče ekipe, ki si je najvišjo prednost priigrala v 24. minuti, ko je bilo 14 : 10, na veliki odmor pa je odšla s prednostjo treh golov (19 : 16).

Preobrat v drugi polovici tekme

Velenjčani so odločno odprli drugo polovico tekme in se z bojevito predstavo, s precej hitrejšo igro ter z nekoliko bolj globoko obrambo že v tretji minuti nadaljevanja približali na gol zaostanka (19 : 20), v 36. minuti pa po dveh zaporednih golih Skubeta povedli z 22 : 21. A s tem se rapsodija rokometašev v rumenih dresih ni končala, s pridom so izkoristili dveminutno kazen mariborske klopi ter povišali na 24 : 21.

Mariborčani niso vrgli puške v koruzo, znova so strnili svoje vrste in v 42. minuti izenačili na 25 : 25. V nadaljevanju je bila rahla rezultatska prednost na strani gostiteljev, a Mariborčani so jim v razburljivi končnici vztrajno dihali za ovratnik, v 53. minuti pa po golu Tineta Poklarja znova povedli z 32 : 31.

Le minuto kasneje sta bila izključena dva mariborska rokometaša, a velenjska ekipa tega ni izkoristila, navkljub številni premoči je dosegla le en zadetek, v izjemno kaotičnem finišu tekme pa vendarle nagnila tehtnico zmage na svojo stran.

V domači ekipi sta bila najučinkovitejša Skube z osmimi in Mario Šoštarič s sedmimi goli, v gostujoči pa je Ante Kaleb dosegel devet zadetkov.

Deli s prijatelji